CMV labor lelet, segítség! (tudásbázis)
A toxo vizsgálat kapcsán a védőnő a macskákat kérdezgette h van e nekünk.
Mondtam, hogy nincs, de a szomszédé mindig itt portyázik. Ekkor mondta, hogy akkor végezzük már el ezt a vizsgálatot.
Ezt a vizsgálatot nem lehetett egyedül csináltatni, hanem csomagban volt a CMV vizsgálattal együtt. Arról egy szót se mondott a védőnő.
Szia! Nem tudom mi a CMV vizsgalat, de a lenyeg a megjegyzesben van : átvészelt fertőzés maradvány antitestje. Azt jelenti hogy mar atestel ezen a betegsegen es antitestek vannak a szervezetedben. Ez szerintem jo.
Viszont ha a toxo negativ, akkor ha jol tudom azt jelenti hogy meg nem estel at rajta, igy nagyon kell vigyazni a terhesseg alatt : nagyon meg kell mosni zoldseget/gyumolcsot, semmi nyers hus, fustolt hus, sushi, szalami stb.
Annyit még hozzá, hogy olvastam h ez a cytimegalovirus a herpesz vírusok családjába tartozik.
Lehet köze vajon a magas eredménynek ahhoz, hogy a vizsgálat reggelén kijött az ajakherpesz rajtam? Évente egyszer mindig előjön sajnos.
Ha jól tudom, az csak akkor okoz gondot, ha a nő akkor találkozik életében először vele, amikor terhes.
Sziasztok.
13 hetes terhes vagyok. Eddig minden rendben volt.
Tegnap lett meg az első trimeszteri labor eredménye. A védőnő kérésére magán úton csináltattam Toxoplazmózis és CMV vizsgálatokat is.
Mindkettő esetében született egy IgG és egy IgM eredmény.
A toxoplazmózis esetében mindkettő teljesen 0.
A CMV esetében azonban az alábbi lett az eredmény:
IgG 177
IgM 0.2
Megjegyzés: átvészelt fertőzés maradvány antitestje.
Mi lenne ez? Egyszerűen nem bírom értelmezni. A védőnőt és az orvost csak kedden tudom elérni, addig pedig megesz az ideg. A neten sem találtam semmi használhatót. Ez most jó eredmény vagy rossz? Az egyik miért ilyen magas? Tud esetleg valaki ebben segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Pozitív lett a tesztem:) Elmentem dokihoz ez áll a leletemen: Rendesnél nagyobb uterus, uterus afv-ben 10 mm-es endom? Szerintetek?
- Tudnátok segíteni laborlelet értelmezésében?
- Laborlelet értelmezéséhez segítség
- Szükségem lenne vagy neurológus vagy sebész vagy ortopéd orvos segítségére! Tudna valaki értelmezni egy leletet?
- Ipari és laboratóriumi előállítások levezetéséhez kellene segítség! Segítenétek?
- Győri Szent Imre úti rendelőben a laborban mikor van leletkiadás?