Citromos-ricottás-borsós spagetti recept
A Citromos-ricottás-borsós spagetti hozzávalói:25 dkg spagetti
2 kisebb citrom leve és héja
15 dkg érett, kemény juhsajt (pl. pecorino), lereszelve
8 evőkanál jófajta olívaolaj
25 dkg ricotta
50 dkg friss zöldborsó, pucolva
20 levél friss bazsalikom
A Citromos-ricottás-borsós spagetti elkészítési módja:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a mártást: kifacsarjuk a citrom levét, majd ebbe beletesszük a reszelt sajtot, az olívaolajat, és kissé összekeverjük (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad). A megpucolt, zsenge zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig hagyjuk főni, leszűrjük. Leszűrjük a tésztát, a főzővízből megtartunk egy merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből (ettől krémesebb lesz), végül hozzáadjuk a zsenge zöldborsót és bazsalikomleveleket. Nagyobb darabokban a tetejére morzsoljuk a ricottát. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2011. júl. 11. 16:37
A citromos-ricottás-borsós spagetti elkészítési módja és hozzávalói.