Citromos habtorta recept
A Citromos habtorta hozzávalói:5 dl tejszín
5 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 kisebb citrom reszelt héja + leve ízlés szerint
kb 40 dkg babapiskóta
A Citromos habtorta elkészítési módja:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és resztelt citrom héjjal. A tejszínt habbá verjük, majd összekeverjük a tejfölös keverékkel. Üvegtálba rétegezzük a krémet és a babapiskótát, alulra egy kis krémet tegyünk. A végén is krém legyen, ezt lehet díszíteni citrom karikákkal.
Kb 10-12 óra alatt megpuhul a piskóta, akokr fogyasztható!
Nagyon finom, kellemes nyári hűsítő édesség :)
Jó étvágyat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 431d09b5d5, 2009. aug. 28. 12:54
A citromos habtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.