Cickafarkfű teától vérzés. Más is volt már így? :( (tudásbázis)
Sziasztok!
Már máshol irtam a cickafarkfű teáról,remélem itt is lesznek olyanok akiknek segiteni fog!
Ösztrogén tartalmú,emiatt hatásos a női problémákkal kapcsolatosan!
Be lehet vele állitani ciklust 28naposra,kúraszerűen kell alakalmazni:2 hétig reggel-este 1-1 csészével,majd 1 hétig pásztortáska tea(progeszteron tartalmú) reggel-este 1-1 csészével és ez után 1 hét szünet következik,ezen a héten kellene jelentkeznie a mensesnek!Érdemes 3hónapig csinálni,mad szinten tartás miatt lehet inni folyamatosan a cickafark teát,nem árt,sőt,egészséges a gyógytea rendszeres fogyasztása!Nekem bevált,nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót,majd amikor abba hagytam,teljesen felborult a hormon háztartásom és a bőröm is nagyon csúnya lett.Már pedig akinek nem 28-30 napos a ciklusa,annak nem is nagyon szokott szép lenni a bőre...
Aki babát szeretne vagy éppen nem szeretne annak is a Jónás módszert ajánlanám!Érdemes utána nézni a neten!
Mindenkinek sok sikert!:)
UI:Pásztortáska teát általában bio boltban lehet kapni,kb.130ft-ért!
Szia!
Lehet kapni 100 ft körül tesztet. Én is tizesével veszem. Rendesen hivatalosan számlával. Azért ilyen olcsó, mert csak maga a papír csík van benne. nincs műanyag kazettában:)
A cickafark tea tud működni vérzéscsillapítóként is! Nem mindegy hogyan készíted!! Ha sokáig hagyod ázni vérzést okoz!!!! Nálam is!!
3-4 percig szoktam csak áztatni, akkor nem okoz vérzést!!!
Egyébként a gyógyteáknak kell idő, hogy hassanak...Azt mondják, hogy átlagosan 3 hónap alatt fejtik ki hatásukat, szóval még ne írd le egyértelműen. A ciklushossza aszerint is változhat, hogy melyik petefészked van soron. Egyes nők ebből is tudják, hogy most a bal vagy a jobb oldalon volt peteérés, mert az egyik esetben hosszabb, míg a másik esetben rövidebb a ciklusuk.
Persze én örülnék annak, ha biztosan tudnám, hogy van rendes tüszőrepedésem...
Ősszel megyek dokihoz, ha addig nem sikerül a baba.
Szerintem az mindenképpen jó, hogy fogytál, mivel azt mondják sokaknak már ez is elég. Megnő ezáltal az esély a teherbe esésre. Nekem is le kellene adnom néhány kilót...
Mi "csak" 4 hónapja próbálkozunk, de nekem ez már rengetegnek tűnik.Nekem is csalódás minden hónap. Egyébként azt mondják, hohy +/- 3 nap eltérés normális a menstruációnál, így én átlagosan 31 napra számolok (a ciklus.hu szerint is ez az átlag), és akkor ugyanolyan normális a 28 nap, mint a 34.
Most lesz 6. hónapja, szóval nem vészes.. de azért én mégis mindig csalódok..
Nekem most késett.. két hetet :(:( először azt hittem, hogy na végre.. de nem. Igaz, mostanában sok minden összejött.. és le is ment rólam jó pár kiló.. ami szintén nem tett jót szerintem. A múltkor meg úgy meg jött 30 napra, hogy csak lestem..
Én 30 napra számolok kb, így belőttem, hogy szept 7-8 körül nem kellene megjönnie...:) Nekem most két 33 napos ciklus után, 30 napos lett, de mint mondtam 28-34-is minden belefér...:)
Most pont nyaralni leszünk, szóval remélem, hogy a nyugalom sokat segít...Ti mióta próbálkoztok?
Na most találtam egy ilyet, de szerintem ez bődületes marhaság!! :
Ha fiút szeretnénk:
1. Tüszőrepedéskor szeretkezzenek, mert ekkor a hímivarsejtek hamarabb „célba érnek”, nagyobb eséllyel fogan kisfiú.
2. A hüvelyt lúgosítani kell, 1 liter víz és 1 evőkanál szódabikarbóna elegyével. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Ha lányt szeretnénk:
1. Tüszőrepedés előtt szeretkezzenek 36-48 órával, mert ekkor a nagyobb az esélye a kislány utódnak.
2. A hüvelyt savasítani kell, 1 liter víz és 1 evőkanál ecet elegyével. Az öblögetéHa fiút szeretnénk:
1. Tüszőrepedéskor szeretkezzenek, mert ekkor a hímivarsejtek hamarabb „célba érnek”, nagyobb eséllyel fogan kisfiú.
2. A hüvelyt lúgosítani kell, 1 liter víz és 1 evőkanál szódabikarbóna elegyével. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Ha lányt szeretnénk:
1. Tüszőrepedés előtt szeretkezzenek 36-48 órával, mert ekkor a nagyobb az esélye a kislány utódnak.
2. A hüvelyt savasítani kell, 1 liter víz és 1 evőkanál ecet elegyével. Az öblögetéHa fiút szeretnénk:
Ha lányt szeretnénk:
2. A hüvelyt savasítani kell, 1 liter víz és 1 evőkanál ecet elegyével. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Alapból úgy tudom, hogy nem igen szabad csak úgy felborítani a hüvely pH. tartalmát.
Akkor szerintem tüszőrepid van. :)
Barnázni szoktál mensi előtt?
Amúgy egy tanács esetleg, hátha: A katonát mindig a hüvelyben landolnak. Onnan a méhnyaknyákon keresztül (ha ugye az elég híg) jutnak be a méhbe a saját mozgásuk által. Ezért fontos, hogy:
-elég szaporák legyenek
-a hüvely ne legyen túl savas mert néhány óra alatt alapból elpusztulnak ott de ha túl savas akkor még előbb. A méhbe jutva élnek 1 napig kb, de amelyikük felért a petevezetőbe az 3 napig is megbújhat és várhatja a petesejtet.
-a méh izmainak mozgása segíti őket, tehát én azt mondom a női orgazmus nagyon is szükséges lehet.
A mai ember ugye eléggé el van savasodva, sokszor ez áll a háttérben, a spermiumok elpusztulnak mielőtt bejutnának a méhbe. Illetve a pcos-t is én ennek a számlájára írnám mert a savas közeg elleni védelemként alakul ki a petefészkek körül olyan réteg amitől a tüsző nem tud kijutni a petevezetőbe.
És bár a baba dönt a dologban, van, hogy biológiai akadály állja útját. Remélhetőleg nálad semmi ilyenről nincs szó, de azért érdemes egy kicsit lúgosítani, főleg a hüvelyt akció előtt. ;)
Akkor ez már nagyon jó támpont. Mi is babára várunk, de én azt sem tudom, hogy ha van egyáltalán pé-m, akkor mikor.
Nem vagyok jó alvó, így a hőmérőzés nem jön szóba. Vettem mikroszkópot, amin ugyan voltak páfrányok középidő táján, de aztán mensi előtt pár nappal is megjelentek.
A tesztet eddig nagyon drágának tartottam, de valószínűleg az lesz a következő lépés. De ez nem gátol bennünket a lelkes próbálkozásban!!! :)
A lényeg, hogy a hőmérőzés Nálad elég jól alakul!!!
Köszi az infókat :) igazából volt már olyan, hogy kicsúsztam a 35 napból.. és 38 napra jött meg (pl.), és hiába éreztem előtte napokig, hogy szúr a bal oldalamnál. Akkor ezek szerint ezért is lehet?
Hőmérőzök.. bár vannak napok, amikor elfelejtem. Az alaphőm 36,1-36,2 között van.. ehhez nagyjából azért már tudok viszonyítani, mert PÉ. előtt lemegy pár fokkal, majd aztán megugrik, és jó sokáig fent is marad.. most is hiába késett, leesett a hőm, és akkor már tudtam, hogy menzi lesz.
Az én ciklusom 28-34 napos. Én előző hónapban kezdtem el inni a cickafarkfű-teát. Eredmény:
- szerintem jobb "minőségű" lett a nyákom (legalább is volt tojásfehérjéhez hasonló, ami eddig nem)
- nem volt barnázás mensi előtt, hanem egyből megjött
- erősebb, de rövidebb lett a mensi (5-6 nap helyett, most csak 4 nap volt, de erősebb vérzéssel)
A szúró fájdalom valszeg a tr jele de a folyás a peteérés alatt átlátszó és olyan mint a tojásfehérje, ha a két ujjad közé veszed akkor nyúlik. Ez a meghígult méhnyaknyák, ami ebben az állagában engedi a katonákat a méhbe, mert amúgy az ottani nyák átjárhatatlan nekik. Ez nem feltétlenül kerül mindenkinél a hüvelyen kívülre, de ha ilyet tapasztalsz akkor peteérésed van. Pár napi tart, van akinél csak egy. A tüsző a legutolsó ilyen napon vagy az az utánin reped meg, sokan érzik is ahogy te is.
A mensi pedig a tüszőrepi után 14 napon belül megjön ha a petesejt nem termékenyült meg.. de ez a luteális szakasz sokaknál kevesebb, van akinek pl 11 napra rá már meg is jön.
Ezek azért fontosak mert tesztelni is akkor érdemes ha eltelt ennyi idő (14 nap) a tüszőrepi után. Hiába nem jön meg mondjuk a 35. napon se, ha a tr a 22-en volt akkor azért is késhet.
Hőmérőzést próbáltad? Abból is kiderül mikor ovulálsz.. ha a hőgörbéd normális akkor valszeg minden oksi csak még nem jött el az ideje a babának. Teljesen egészséges emberek is várhatnak akár egy évet is rá. Elvégre mi csak az utat tesszük szabaddá de arról, hogy mikor fogan meg, maga a baba dönt ;)
32-35 napos ciklus normális, nekem is van, hogy ennyi.. volt 35 is mostanság.. van két gyermekem és minden hónapban rendesen napokig van tojcsinyákom majd alhasi fájdalmam a tüszőrepikor.. és ettől számítva szabályosan meg is jön idejében. Később van tüszőrepedésed azért ilyen hosszú.
Vannak jelei a peteérésnek?
A gyógyteák a normális ciklust felborítják, nekem több ismerősöm is járt így.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- A cickafarkfű (a teát annak is előnyös fogyasztani, aki teherbe szeretne esni)
- Fogamzásgátló abbahagyása után cickafark tea?
- PG 53 ovulációs mikroszkóp eredményét befolyásolja-e, ha valaki cickafark teát iszik?
- Palástfű vagy cickafark?
- A cickafark teától tényleg termékenyebbek leszünk?