Cicások, mennyit/mit takarítotok? (beszélgetés)
Én is ugyanígy, plusz mágikus hengerből (az a ragasztós henger), van egy halom mindig, és a ruháinkat mindig szőrteleníteni, meg a kanapét, illetve ami összeszedheti a szőrét.
De látom, akkor mindenhol hasonlóan működik:)
Almot naponta többször is takarítom, amikor arra járok és látom, hogy már használt.
A macsekok folyamatosan hullatják a szőrüket, főleg a maine coon, ezért vettem egy Furminator macskakefét és hetente egyszer, de ha sok jön ki akkor többször is átkefélem a bundájukat, szerencsére többnyire szeretik.
Nincs szőnyeg (meguntam a padlószőnyeg takarítását) most mázas padlólap van mindenhol- azt egyszerű felporszívózni, akár többször is naponta. A söprés nem vált be, mert a macskaszőr elrepül a partvis elől.
A macsekok ivartalanítva vannak, és faháncs alapú granulátumos, csomósodó almot használok, egyáltalán nincs szag a lakásban.
Már nincs fekete gyapjú, kevertszálas ruhám, mert állandóan szőrös volt a levegőben repkedő finom szálaktól.
A kordbársony nadrágokat hengeres-ragacsos ruhakefével tisztítom le mielőtt kimegyek a lakásból. Ilyen kefe van a melóhelyemen is, ha mégis maradna valami rajtam...
Az ágyneműt lecseréltem szatén ágyneműre, ezen nem vagy csak picit tapad meg a macskaszőr. Mosás előtt a ragacsos kefével leszedem a macskaszőr nagyját, mosás után pedig kivasalom és leszedem a maradékot, ha van.
A macsekok napközben egyedül vannak a lakásban, így nincs értelme bármilyen helyet is megtiltani, ahova nem mehetnének fel... mert ha nem vagyok otthon - úgyis felmegy.
es ezt hogy oldjatok meg? korbekeritesezitek a kanapet?
Hiaba mondom az enyemnek hogy ne menjen fel az asztalra, nem figyelek oda es maris ott van. Igy nalunk a konyhatakaritas (ertsd alatta az asztal, a munkalap es a mosogato fertotleniteset domestos spray-vel) minden napos tevekenyseg. De szivesen lemondanek rola, ha valaki elarulja a titkot hogy hogyan szoktassuk le errol oket! :)
Nekünk van egy fajtatiszta brit cicusunk. Nagyon nyugodt, csak a lakásban bent tartózkodik. Az almot természetesen akár naponta többször is kell tisztítani:) De a lakást is gyakran kell porszívózni, minimum heti 1x. Ha nem is az egész lakást, de legalább ott, ahol gyakran elhever:) Ezenkívül van szőrhullás ellen, Panzi cat Szőrregeneráló tabletta (100db=790Ft) és a Malt-Soft tubusos, amit nagyon szeret szintén nagyon egészséges és jó.És persze aki cicát tart, annak el kell fogadni, hogy tavasszal és ősszel a bunda cserélődik. Ilyenkor a szőrhullás intenzívebb lehet:)Arról nem is beszélve, hogy ha az alom apróbb, akkor a talpacskája párnái között ezt akaratlanul is széthordhatja, ezt össze kell sepergetni. A mi cicánk nem öklendezik fel semmit, mert a tubusos ezen segít:) Így cicafűre sincs szükség:)
Ha nem szeretnéd, hogy a ruhádra kerüljön a macskaszőr, szoktasd úgy a cicusod, hogy ahol ülsz, fekszel oda ne menjen fel.Ha pedig felveszed, legyen egy kis takaród, amit ilyenkor az öledbe terítesz és azon van a cica.Ő is megszokja és nem lesz gond.(mint a pici babáknak, amikor büfiztetik:) )
Almot naponta,porszívózni is van,hogy naponta szoktam,ha meg nem akkor kétnaponta tuti.
Sajnos elég egy hisztis macsekunk van,és nem igazán viseli el ha kefélni próbáljuk a szôrét(pedig ráférne,mivel félperzsa és elég hosszú neki:DD),így marad a gyakori porszívózás.
Mi is minél többet fésüljük őket, jó sűrű fésűvel, így kevesebb szőr hullik. Amúgy meg 2 naponta porszívózás, ha van hely, akkor ki kell rázni a dolgokat..
Az alom és környéke meg minél sűrűbben takarítva valami flóraszept szerű szerrel, és tényleg meg nem mondják, hogy macska van, mert nem érződik..:))
Én gyakran fésülöm, szinte minden nap, így elkerülhető h sok macskaszőr legyen, hetente 1-2 alapos porszívózás és domestosos felmosás, nem is látszik h macska van nálunk.
persze az almot és környékét naponta tisztítom
Mikor cicáztam, nem jöhettek be.
Amikor nagyon cicáztam, akkor Anyám takarított.