Igen ha kisebb sérülés kezelhető otthon de ha kötőhártya vagy egyéb azért jobb ha az orvos ad neki valamit. Szóval akkor a kamilla mégis jó ennek örülök mert régen szerettem de mostanában több negatív véleményt hallottam róla. Nekem egyébként a cicám egyik szemét születésétől fogva egy kis kék fátyol fedi azért is őt fogadtuk örökbe mert így nem kellett volna másnak és ezt nem akartam. Ilyen maradt a szeme de nagyon szeretjük, nekünk szép cica így is.
Én a kamilla filterrel borogattam a szemét, napokon belül rendbe jött, amikor kandurkodtak egymással. Az ő szeme be volt gyulladva, szerintem egymás szemébe kaphattak.
Naponta 3-szor áttöröltem a filterrel... elképesztő, hogy mennyire tartotta közben a fejét a cicám!!
mindenképpen kéne neki egy orvos, mert a szem nagyon kényes dolog. Lehet egyébként kötőhártyagyulladás is, esetleg a macskainfluenzának is az egyik ismertetőjele. A kamilláról tényleg nem tudom, van aki dícséri van aki szerint szárít vagy hasonló, de mindenképp doki szerintem. Jobbulást nektek.
Én nem veszek kamillateát, semmihez és senkinek. Nem bízom benne, főleg, amióta megtudtam, hogy a termesztett változatában sokkal kevesebb a hatóanyag. Tehát az eltelt évek alatt a kamilla hasznossága csökkent, a fertőzések ereje pedig nőtt...
Cica szeméhez Tetran kenőcs mindig van itthon. Nem áztatja el a bundácskát sem, mire lekezelem, és még irritáció esetébe is hasznos, mert a testmelegtől folyékonnyá válik, és az is "kimossa" az esetleges szennyeződést. Szintén vény nélkül kapható. Van is itthon mindig.
Mi anno a kutyánknál alkalmaztuk a kamillateát, és bevált, helyrejött teljesen a szeme. Ha esetleg nem javulna a cica, akkor mindenképpen elvinném állatorvoshoz.
Nekem kölyökcicánál az állatorvos mondta, hogy langyos kamillateával töröljem át, és próbáljak meg cseppenteni is a szemébe egy picit, naponta 2-3X. De ha nem javul, én holnap elvinném orvoshoz :).
Reggel úgy jött haza a cica, hogy egyik szeme csukva volt. Mikor felvettem, néztem, kinyitotta, de szűkebb, viszont semmi váladék. Többször átsimítja, de benyálazza a lábát előtte, amúgy nyugodtan alszik.
Mossam neki kamillával, vagy hagyjam magától gyógyulni? Esetleg várjak, de meddig..holnapig?