Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tényleg nem lehet a kamillateát felmelegíteni, ha kihűlt és megzöldült? fórum

Tényleg nem lehet a kamillateát felmelegíteni, ha kihűlt és megzöldült? (tudásbázis)


2010. márc. 3. 11:44

Arra nem tértem ki, mennyire ártalmas a kemény, vízköves víz, mert amíg valakinek jó a veséje, addig semennyire. Az elfogyasztott vízkövet egyes vélemények szerint nem hasznosítja a szervezet, hanem a vizelet és izzadás útján távozik. A vizelet elemzésével ez elég könnyen bizonyítható is.


Aki azonban nem tudja jól kiválasztani vízkő anyagait, ízületi panaszokkal számolhat például. A vízköves víz gyakorlatilag lúgos, de arról egyelőre nincs információm, hogy az elektromos ionizáló szerkezetekkel készült lúgos víznek is van-e ilyesféle, kellemetlen hatása, illetve zavarosodik tőle a tea, vagy nem.


Zöldülés természetesen nem csak kamillateánál látható, hanem mindegyik, nem savanyú gyógyteánál is.

2010. márc. 3. 11:20

A zöldülés a felhasznált víz keménységének, lúgosságának függvénye. A jelenség feketeteánál is észlelhető, csak ott nem zöldül, hanem zavarosodik, hártya keletkezik a felszínen. Ez a "szappankiváláshoz" is hasonló jelenség, az ásványi anyagok a tea különböző szerves anyagaival összeállnak, oldódni nem képes, kiválik, felszíni hártyát is képez.


Tehát minél keményebb, vízkövesebb a víz, annál zavarosabb lesz a belőle készült tea, erről bárki meggyőződhet, ha különböző kereskedelmi ásványvizekkel próbálkozik.


A teához bármilyen étkezési savat adva (citrom, ecet, almasav, aszkorbinsav stb.) a tea azonnal kitisztul, illetve be sem zavarosodik, ha azt korábban adtuk hozzá. Ilyenkor a vízkövet alkotó kalcium és magnézium ionokkal, a szerves savak sói képződnek. Például kalciumcitrát, -acetát, -malát -aszkorbát stb.


Ionszegény (desztillált- vagy ozmózisvíz) felhasználásával a zavarosodás nem jelentkezik, vagy alig észrevehetően, ezt kismértékben a teafű savas-lúgos alkotói is befolyásolhatják.


A zavaros tea önmagában nem ártalmas. Bár lúgos közegben jobban szaporodnak a baktériumok, de az eltelt idő (legyen akár 24 óra is) ehhez általában kevés, itt mégis csak egy forralással már fertőtlenített italról beszélünk.


Mindamellett, minden étkezési sav tartósítószerként is funkcionál, vagyis növeli az eltarthatóság idejét, erről is meggyőződhet bárki, ha az E-számok listáját megnézi.

2010. febr. 26. 23:52
A kamillatea frissen jó. Ha iszod, ha borogatsz vele, ha gőzölsz vele, akkor is!
2009. szept. 28. 06:59
Neken is bezöldül és ki is öntöm!
2009. máj. 4. 16:55
Ha kihűlt és még esetleg áll is 1-2 órát, nekem mindig erősen bezöldül.
2009. máj. 4. 16:33

Fel lehet melegíteni , de kérdés hogy használod-e ?

én biztos hogy újat főznék...

3. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 1. - Nagyreni)
2009. máj. 4. 16:32
Én melegítem de nálam nem is zöld, se hidegen se felmelegítve, hanem kellemes sárga.
2009. máj. 4. 16:28
De biztos, hogy fel lehet melegíteni! Esetleg az lehet, hogy akkor már nem olyan hatásos:)
2009. máj. 4. 16:25
Nem találok erre vonatkozó információt a neten, ti tudtok erről valamit?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook