Cica ivartalanítás (beszélgetés)
sziasztok maximum mennyit kérhet egy állatorvos szerintetek egy nőstény macska ivartalamításáért?
Hétfőn viszem és elfelejtettem megkérdezni. (nem akarom felhívni). Azt mondják ő elég drágán csinálja de mi számít drágának? Tehát mennyi lehet a max.??? köszi
Nőstény, 1 éves, túl van az első szerelmeken.... Én adtam neki a macska fogamzásgátlót.
Az ivartalanítás, 12 ezer, úgy 3 napig kívánta, h magának legyen..... a többi macskától és kutyáktól elzártam egy szobába, ahol láthatóan kellemesen el volt. Már a 2. napon szépen evett;- mint előtte. Ma van a műtét utáni 4.nap és nem akar a többiekkel lenni. Betettem a szobába, elkülönítve legyen. A varratok szépek, semmi probléma. Még 10 nap a varratszedésig.
8000 forint volt összesen, egy hét múlva kell varratszedésre vinni. hááát, most már túl bátor, úghogy lehet, hogy mlg pár nap szabadságom rámegy... tépkedi egyem meg a varratokat :-(
ha mindkét heréje a helyén lett volna akkor csak 5 ezer
örülök, h sikerült a műtét. már kezdtem aggódni, h nem írtál pár napig. ööö...megírnád, mennyiért csinálták? gondolom, nem volt olcsó.
a nőstények műtéte sokkal komolyabb, mint a kandúroké, nekik kell két-három nap a lábadozáshoz. ebben is a pasik a szerencsésebbek!:)
sikerült a műtét, másfél óráig tartott.
már az injekció előtt elkezdett hisztizni, holott eddig szeretett állatorvoshoz járni, mindig játszott valamivel, és simán egyszerűen az ölemben vittem.
nagyon kis furi a csupasz pocakjával meg a hatalmas vágással, de a kedve már kezd visszatérni. már eszik, iszik, sőt, játszik is. ugyanolyan bújós, mint előtte, szóval nem haragszik :-)))
Yoanna,
mi lett a macskával, sikerült a műtét?
sajnos ha csak egy golyócskája van, az rohadtul megnehezíti a dolgokat...mert bonyolult hasi műtét kell a le nem szállt here kivételéhez, nálunk pl. nem is vállalják...egy macskámnak volt ez a sorsa, őt el kellett ajándékozni olyan helyre, ahol kint lehet.
írj valamit, mi volt?
egyébként egy normális cicc a műtét után pár órával, de max. másnap reggelre már el is felejti az egészet.
szia.-
nekik a teljes kasztrálás ajánlott. az csökkenti a lehető legdrasztikusabban a tesztoszteron szintet. Igaza van a dokinak az elkötésnek nincs értelme plusz nem is sikeres mindig így ha újra kell műteni az plusz költség és a cicának is plusz sokk.
Eddig még nem hallottam olyat hogy baja lett volna egy cicának ebből.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
Én is szeretném az ivartalanítást, fél éves fiú cicámnak. Mivel a kasztrálás nekem túl drasztikusnak tűnik, érdeklődtem a vazektómia felől. Az orvos szerint teljesen értelmetlen, mivel a verekedés és az elcsatangolás, ill. a jelölgetés is megmarad, csupán kiscicák nem lesznek, ráadásul nem is mindenhol csinálják. Akinek van tapasztalata, kérem írja meg, hogy könnyebben szánjam rá magam a döntésre. Köszi
Nemrég ivartalaníttattam a fiú cicámat. 6,5 hónapos volt. Már másnapra semmi baja nem volt. Műtét előtt 12 órát nem evett, előtte 6 órát nem szabad igyon. Altatás után imbolyog, és sokszor alszik tovább. Miután már biztosan jár lehet adni neki inni, s majd enni is. Kisfiú cicák szerencsére hamar átvészelik. Nem tapasztalom, hogy változott volna. Ugyanolyan dorombolós, játékos. Csak vigyázni kell, hogy ne etesse túl az ember, mert elhízik.
Az extra hosszú lábak akkor állnak fent, ha 3-6 hónapos korban ivartalanítják őket. 7-8 hónaposan már tüzelnek, s az ivartalanítást ajánlott tüzelés előtt elvégeztetni.
Én is nagyon féltettem, de szerencsére nagyon hamar túl lett rajta. Utána 2 napig nem volt ugyanolyan étvágya, mint műtét előtt, de 2 nap után már evett rendesen :)
5000HUF volt tavaly a kandúrunk ivartalanítása.Az altatást követően 3-5 órát vele kell tölteni,nem ehet és ihat a félrenyelés miatt.
Minden rendben lesz,de 7hós korában vinném inkább a helyedben.
nekem most van 2 kandúrbandi és régen volt egy lány cica. nem tudom hogy befolyásolta-e a személyiségüket viszont a fiúk harcikedve jelentősen lecsökkent. mivel kinti-benti maccsok így kisebb az esélye hogy összebunyózzanak a terület miatt vagy eltűnjenek napokra-hetekre csajozás miatt..
úgyhogy ilyen szempontból jót tett nekik
meghízni nem híztak meg egyáltalán mert a kajára odafigyelünk.
Hát én várnék még vele egy-két hónapot a helyedben...mi is fél éves korában szerettük volna vinni, de sok helyről hallottam, hogy korai még abból a szempontból, hogy nőnek a lábai-ha túl korai az ivartalanítás lehetne egy hosszú lábú tömzsi kandúrod.
Nálunk 6000 Ft volt az ivartalanítás ára, én úgy tudom ez az átlag.
A műtét előtt nem szabad enni adni a cicának legalább 12 órán át.
A műtét után érdemes vele lenni pár órát, mert imbolyog, és nehogy leessen valamiről.