Chilis rák recept


1 csomag fagyasztott rák
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fokhagyma (ha valaki nem szereti, elhagyható)
olívaolaj
1 kávéskanál chili (jó csípős!!!)
2-3 db sárgarépa
2 dl húsleves (lehet víz is)
bambuszrügy (konzerv)
1 evőkanál szójaszósz
bors, só ízlés szerint
A Chilis rák elkészítési módja:
Főzés előtt felengedjük a rákocskákat. A répát gyufaszálnyi darabokra aprítjuk, ugyanígy a bambuszrügyet is. Az olajat felhevítjük, a hagymákat aprítjuk és irány az olaj. Üvegesre pároljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szójaszószt, borsot, a sót és a chili-port. Ezután mehet bele a répa és a bambuszrügy. Jól átkeverjük, majd felöntjük a húslevessel (vagy vízzel), és fedő alatt pároljuk egy kicsit (kb. 10 perc). Ezután bele a rák és készre főzzük (kb. 15- 20 perc). Én tojásos rizst szoktam hozzá készíteni. Jó étvágyat!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. okt. 7. 22:58
A chilis rák elkészítési módja és hozzávalói.