CHF-es autóhitelesek segítségét kérném! Ha a törlesztőrészletet nem tudják fizetni kb. 2-3 hónapja, mi fog történni? (tudásbázis)
sajnálom tesódat, szerintem beszéljen a fejével.....
majd a csaj végignézheti, ahogy a szomszédok szeme láttára viszik el a ház elől az új autót
A bátyám az hajlik erre, érti a jó szót, de a csaja azt hiszi, hogy minden a "segge" alá lesz rakva. Majd mi megoldjuk... sajnos Nekünk apuékat kell támogatni, Nekik meg Őket, de a csaj azt hiszi nálunk kánaán van... tény hogy szerencsések vagyunk egy CHF hitelünk volt, az is úgy, hogy használt autót vettünk a felére nem banki kölcsönt, hanem személyi hitelt vettünk fel, és örökség útján ölünkbe pottyant pénzből ki tudtunk idejéből ugrani az egészből... így most mi vagyunk a hülyék...
Én meg azt gondolom, hogy ilyen nehéz helyzetben hiába 1 éves a kisfiuk, el kellene menni a csajnak dolgozni, mert így nem tudnak kimászni a gödörből... ráadásul most megcsinálja megint a hülyeséget (ami még nagyobb bajba sodorja őket ha kiderül, úgyhogy ha van köztetek, aki családi-gyes-árvaellátás dologban jártas akkor abban is kéne segíteni).
Minden egyes kiadást az ügyféllel fognak kifizettetni az autó visszavétellel kapcsolatban. Telefon, behajtó, szállítási ktg. és a többi....
szóval a fizetésre is raknak letiltást, ilyen egyszerűen nem lehet megúszni, hogy csak visszaveszik és kész......
Az a baj, hogy nem is tudom hogy fogalmazzak... szóval így éretlenek-értetlenek vagy nem tudom. Nagyon hosszú a sztori, nagyon kiírnám magamból, de a nagy része nem ide tartozik, és új fórumot nem tudok 24 órán belül indítani...
Lényeg a lényeg, hogy nem hallgatnak senkire, és ez nem a "bátyám" hibája, hanem a csajé... hosszú a sztori, nagyon szomorú, és nagyon sokrétű sajnos :(
Szóval:
Szerintük elviszik az autót, ezzel megszűnik a hitel és kész.
Szerintem: A bank példának okáért adott mondjuk 20000 CHF hitelt 150 ft-os árfolyamon (3000000 ft). Ezt fizetik x éve, most a tőke mondjuk olyan 13333 CHF (2000000 ft lenne eredeti árfolyamon, de a változás miatt - mondjuk 210 ft-tal számolva 2800000 ft kb). A kocsit a bank árverésen értékesíti, a piaci értéke mondjuk 2100000 ft,ezt árverésen 1800000-ért eladják, és készítenek egy zárást, amiben felszámolják az eladás és az utoljára fizetett részlet között a kamatokat, banki ktg stbstb, így kijön nekik, hogy 3000000 ft tartozásból 1800000 ft bejött az eladással, marad 1200000 ft tartozás, amit ki kell fizetniük.
Melyik a valós szitu? Vagy mi történik a valóságban?
A szitu a következő:
A mostohatestvéremék vettek CHF alapon egy új autót hitelre. Mivel megemelkedett a törlesztőrészlet nem tudják fizetni egyáltalán már kb. 2-3 hónapja.
Várhatólag mi fog történni?
(a köv. hozzászólásban leírom szerintem és szerintük mi, abban kérnék segítséget, hogy melyik a valós, ill. ha egyik sem, akkor mi az igazság)
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Menyek és vejek, a segítségeteket kérném
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?