Cékla krémleves recept
A Cékla krémleves hozzávalói:5-6 nyers cékla
1 burgonya
1 alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
só
bors
1 citrom leve
A Cékla krémleves elkészítési módja:
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig. Öntsük fel kb 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra). Botmixerrel homogenizáljuk a levest. Ha valaki szereti, frissen facsart citrommal ízesítheti.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. máj. 29. 19:03
A cékla krémleves elkészítési módja és hozzávalói.