Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Cékla krémleves recept

Cékla krémleves recept

A Cékla krémleves hozzávalói:
5-6 nyers cékla
1 burgonya
1 alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma

bors
1 citrom leve


A Cékla krémleves elkészítési módja:
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig. Öntsük fel kb 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra). Botmixerrel homogenizáljuk a levest. Ha valaki szereti, frissen facsart citrommal ízesítheti.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A cékla krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook