Candida kenyér (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem ez vált be a legjobban. köménnyel és tárkonnyal csinálom. Ha kis változattosságra vágyom teszek vele 3-4 evőkanál magvat. (len, napraforgó vagy tök)
Candida-kenyér
Hozzávalók:
1/2 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
8 ek olaj
4 dl víz
1 tk fahéj, vagy kömény
1 kk tárkony.
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, és vagy kiolajozott, lisztezett őzgerinc formába rakjuk, vagy kerek cipóként 50-60 perc alatt megsütjük, 5-6-os gáz fokozaton. Konyharuhába bebugyolálva hagyjuk kihűlni.
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne megtudnom, hogy ha otthon sütitek a kenyeret pontosan ,hogy csináljátok úgy ,hogy a külső része nem szárad meg és a belseje sem marad nyers. Sokat kísérleteztem de szinte mindig így járok.Gázsütóben sütöm, közepes lángon, mégis volt , hogy kétszer is vissza kellett tennem, mert nyers volt a közepe,addigra mire átsült volna a külső része úgy megszáradt, hogy a kés sem akart belemenni. Pedig sütés után vizzel átkentem és ruha alatt hagytam kihűlni.
Légyszi segitsetek.
Köszi
Egyszer az egyik ilyen candidás témájú fórumba olvastam egy kenyér receptet, amihez nem kellett más csak tönkölybúza liszt, víz és só. Nem találom azóta azt a hozzászólást és így nem tudom az arányokat, illetve, hogy hány percig,hány fokon kell sütni.
Nem tudna nekem valaki segíteni?
Illetve hasonló recepteket is szívesen fogadok!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Én és a Candida
- Inzulin-rezisztencia, Candida, hormonzavarok és fogyás
- Segítség, P2 a szűrés eredményem, candida gyanús vagyok...
- Kipróbálta már valaki a Dida nevű gyógyszert candidára? mik a tapasztalatok?
- Mit lehet tenni, ha 2-3 nap után sincs normális székelési ingerem? Jelezheti ez az elszaporodott candidát?