C1 angol nyelvvizsga (beszélgetés)
Szívesen.:) Bankkal kapcsolatos dolgok aztán média.
Ettől tartottam a legjobban, mert gimiben nem gyakoroltuk a szóbeli kommunikációt,de mégis sikerült valamilyen csoda folytán.:D
Igen, az Exam fright killer-be van néhány száraz téma, pl. a banki is nekem totál az volt, nem is tudtam róla értelmeseket mondani.:D Meg ugye tanulgattam ezeket az idiómát, stb, de vizsgahelyzetbe egy se jutott eszembe. :/ :D
nézem a témaköröket, hát vannak elág durvák. Europai Unio, az exam fright killer-ben eleg száraz, mint ahogy a többi is.
Azt vajon úgy kell tudni?
Milyen magas szinten kell érteni ezeket a gazdasági kérdéeseket?
:)
köszi a hozzászószólásokat.
szóbelin milyen témáról kellett beszélned?
5. hozzászólásom:
Én ecl felsőfokút csináltam, bár már régebben, 2007-ben. Szívesen segítek, ha olyat kérdeztek, amire még emlékszem :)
Sziasztok! Én februárban voltam ecl-en és kellemesen csalódtam.:) A magnótól nagyon tartottam, mert akik B2 -re mentek rémisztgettek.:D
Szal akkor elgondolkodtam, hogy mit akarok én C1-en. De nagyon megérte.:)
Levéltől féltem a legkevésbé,olyan témákat adtak, ami teljesen jó.
Jó felkészülést Nektek!:)
és mostanában voltál?
én kicsit tartok az esszétől, egyedül tanár nélkül magamat kell javítanom.
meg a sok elvont téma. politika, globalizáció, erkölcsi kérdések, bár biztos van ebben is kedvencük.
nagyon köszönöm válaszodat.
felvették magnóra?? ejha!
ECL-en voltál?
Mi akkor össz 3-an vizsgáztunk, így aztán a szóbeli elég laza volt. Mind a 3-an bent voltunk együtt, és beszélgettünk, Kirakott a nő képeket a környezetszennyezésről, és beszélgettünk. Ő kérdezgetett is, de lehetett terelni a témát, ha éppen neked nem volt mit mondanod. A végén már Harry Potterről beszélgettünk. A nő aranyos volt. Nem ő pontoz, magnóra veszik, és küldik valahova.
A magnó nehezebb volt, mert külföldiek és amerikaiak beszélgettek angolul, mindegyik akcentussal. Egy kocsmában voltak, ahol azért volt zsivaj is.
A fogalmazásra az idő úgy elég, hogy nem lehet piszkozatot írni, és javítgatni, egyből azt írod le, amit kell. Nekem ez a javítgatás volt a bajom, ,mert ugye rondán néz ki a sok áthúzás, és sokszor utólag jutott eszembe, hogy hogyan folytassam a témát. De azért nem olyan nehéz ám. Csak nem lesz olyan szép, összetett fogalmazásod. De szerintem ezt azért tudják, hogy ennyi idő mire elég.
A felügyelő hapsi az írásbeli alatt nem is foglalkozott velünk, újságot olvasott. Szóval ő nem stresszelt pluszba :)
Mivel nem ők javítják, őket csak beküldik, hogy valaki legyen ott a vizsgázókkal, nem szemétkednek. Bár biztos van lelkes kivétel is, de ezt nem tapasztaltam.
Az volt a meglátásom, hogy a szókincs az, amitől nehezebb ez, mint a középfok.
hogy tudsz fogalmazást írni gyorsan, magas szinten?
nekem is megvannak a fent említett könyvek.
magnó megy nekem. vagyis gondolom, mert mindent megértek, de ki tudja, mit kérdeznek.
Szió!
A szóbelire az 1000 kérdés 1000 válaszból készülők, illetve az Exam Fright killer könyvből. Egyedül készülök, bár gondoltam, hogy neten keresek olyan angolokat, akikkel lehetne skype-on beszélni.
Én a magnótól félek, a fogalmazás nekem általában gyorsan megy.
és mi volt? téma a szóbelin?
meg unblock mit tudsz róla mondnai? :))
amit én nem értek, hogy hogy a bánatos francba lehet megírni egy esszét 45 perc alatt, szótár mondjuk nem is kéne, mert nem lenne rá idő. Ill. 2 esszét 9o perc alatt.
még ha előre is tudnám, hogy szóról szóra mit írok, akkor sem tudom leírni, még gyorsírással is sem.
Szóval van egy-két eszement rész!
Jaj de jó! Akkor összetarthatnánk! ECL jónak tűnnik, bár állítólag a TELC lenne a legjobb, csak abban az a baj, hogy egy nap alatt kéne lezavarni a szóbelit és az írásbelit. Az pedig megerőltető!
ECL-re gondoltam én is másodiknak. Ma el is kezdtem nézni a könyveket. Időpontot még nem tűztem ki, de mostanában gondoltam, mivel kell majd a felsőfok a későbbiekben.
Kár, hogy nincsen erre egy fórum, ahol az emberek megosztják tapasztalataikat, a b2-re ez elég általános.
Te miből tanulsz?
Egyedül vagy tanárral?
de jó, de jó, de jó!
Szia!
Nekem még nincs tapasztalatom, de októberben megyek nyelvvizsgázni( ECL-re). Te mikor szándékozol?
Valakinek van tapasztalata felsőfokú angol nyelvviszgával?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- "Zöld Út szaknyelvi angol nyelvvizsga"
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek?
- Melyik a legkönnyebb angol középfokú nyelvvizsga?
- Angol nyelvvizsgára készülök
- Melyik nyelvvizsga fajtát ajánljátok? (angol középfok)