Burkolók segítsetek! (beszélgetés)
Sziasztok!
A párom kőműves és burkoló!
Nagyon szépen, és reális árakon dolgozik!
Akit esetleg érdekel tudok referencia képeket küldeni!
Addig is sok sikert midenkinek a felújításhoz!
Üdv:Anetta
de én nem vagyok burkoló, viszont láttam hogy dolgoznak a profik :)
valamennyi pöcköt vegyél hozzá, aztán úgyis ki tudod szedni amikor már nem mozdul el, de nélküle szerintem nehéz szépen rakni
azt tényleg csak a profik tudják
egy jó csempevágó úgy hasítja, mint kés a vajat
sztem érdemes 1 napra bérelni egy profit
Köszi.
Egy panel fürdőjét burkoltam egyszer, nagyon szép lett, nem mondta meg senki, hogy én csináltam, pedig ott aztán hupis volt a fal és ferde is.
Azt még meg tudod mondani, hogy a manapság divatos nagy csempéket nehezebb kezelni? 40x25-ös csempét néztünk ki.
Szia.
Benedvesíteni nem kell semmit, csak a ragasztó kell. Ha egyenes a fal, akkor kenheteg a ragasztót fésűvel, ha nem egyenes, akkor sajnos minden lapot külön kell kenni. Élvédő nélkül nem biztos, hogy szép lesz.
Úgy szokták csinálni, hogy először elhagyják a falon a legalsó sort és vízmértékben szokták kezdeni a másofiktól. Majd leteszik a padlót és a végén berakják a falon a legalsó sort. utána jön a fugázás.
De nem mindegy, hogy átlósan vagy simán akarod tenni.
Kell egy jó csempevágó, és egy fogó, mert lehet faragni is kell, ha olyan picit kell levágni, ami csempevágóval nem megy.
A páromnak ez kb egy hét lenne, attól függ mennyi a sarok és mennyit kell vágni. Neked nem tudom, mert nem tudom, hogy csináltál-e még ilyent.
Bár én már segítettem is a páromnak, és minden lépést ismerek, nem hiszem, hogy egyedül bele vágnék, csak ha nagyon muszály lenne.
Sziasztok!
Szeretném lecsempézni a fürdőnket és a wc-t, illetve padlólapot lerakni, csak van pár kérdésem, amikre a választ szívesen fogadnám! Szép egyenes falak vannak, részben tégla, részben ytong, új beton a padlón, van ahol padlófűtés.
1. be kell áztatni a csempét, burkolólapot?
2. az éleket szeretném élvédő nélkül megoldani, hogy kell rakni akkor a csempét? pl. kád körbecsempézése.
3. a falat be kell nedvesíteni?
4. mennyi időt venne igénybe egy profinak, és vajon nekem? (35 nm padló és 40 nm csempe
5. előbb a csempe, vagy előbb a padlólap, ha a csempe, akkor a padlólapnak hagyjak ki helyet alul, vagy a csempétől indítsam?
Egyéb tanácsokat is szívesen fogadok!
Köszi!!!
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Műfogsorosok segítsetek!!!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Tud valaki olyan építészeti céget, akik burkolókat közvetítenek Londonba?