Burgonyás pite lazaccal recept
A Burgonyás pite lazaccal hozzávalói:3 kg burgonya
2 csokor kapor, apróra vágva
100 g Parmezán sajt, reszelt
15 dkg Emmental és mozzarella sajt
1.5 tk . só
1 / 2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
10 dkg hagyma, kockázva
2 dl tejszín
1 l félzsíros tej
1 tk só
1 /2 teáskanál őrölt fehér bors
15 dkg hidegen füstölt lazac
1 / 2 csésze friss torma, apróra vágva
1 / 2 csészepetrezselyem, apróra vágva
A Burgonyás pite lazaccal elkészítési módja:
A burgonyát meghámozom és nagyon vékonyra felszeletelem , egy 30 x 40 cm- s tepsit papirral kibélelek, és a burgonya felét beleteszem . sozom és borsozom . az apritott kaprot, hagymát, reszelt sajtot elkeverem , s a burgonyára szorom a felét. rárakom a burgonya másik felét , arra pedig a sajtos kapros másik felét. a tejszint, tejet, sót, borst jól összekverem és a burgonyára öntöm . letakarom fóliával a tepsit és 200 fokra előmelegitett sütöbe teszem és 1 órán keresztül sütöm . ha megsült 24 db- ba vágom fel. minden darab ra teszek kevés füstölt lazacot, kaprot, és kevés reszel tormát. zöld salátával tálalom .
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. ápr. 2. 07:40
A burgonyás pite lazaccal elkészítési módja és hozzávalói.