Bunkó vagyok? (beszélgetés)
Ezt most sértőnek tűnik, pedig csak ébresztőnek szánom: 😉
Qrvára nem vesznek komolyan. Amíg úgy viselkedsz, és azt csinálod, ami mások szerint helyes, pedig egészen más akarsz, addig nem vagy tényező. Mert bármit meg lehet veled csinálni. Ez akkor fog megváltozni, amikor önazonossá válsz.
"Miért baj az, hogy csak azt szeretném másoktól amit én is megteszek? Szerintem így kellene lennie!"
Ez a két mondat minden bajodnak okozója. Persze, hogy nem kellene úgy lennie. Te tégy úgy, ahogy jónak látod, és ezt engedd meg másoknak is.
Csak képzeld el a helyzetet, tíz ember várja, hogy úgy cselekedj, ahogy ő gondolja, hogy helyes. Hánynak fogsz csalódást okozni?
Hát legnagyobb meglepetésünkre indulatba torkollott! Nem ez az első és nem is az utolsó ilyen fordulat!
Tényleg a szíved szerint dönts! Ne az agyaddal és haraggal! Minden esetre továbbra is tanácsolnám, hogy beszéljetek erről a keresztszülőkkel! Jobb tisztázni ezt, mert lehet oka volt a szűkebb ünneplésüknek, lehet buta félreértés csak.
Csak válaszolni akartam Neked, hogy megmagyarázzam a reakciómat. Különben nem is akartam többet írni. (Főleg mert tudom, hogy az ilyen topikoknak egyetlen célja, hogy a FI együtt tudja másokkal szidni azt, akit utál. Ezt az mutatja a legjobban, hogy minden egyéb válaszra agresszívan reagál. Bocsi, de tényleg.)
Az én érzékeny pontom többek közt az, amikor azt nézzük, hogy más mit csinál, és jól megmondjuk, hogy hogyan kellene neki csinálni, közben pedig elítéljük és szörnyülködünk. Ezt az öncélú, rosszindulatú, lehúzó mentalitást nem bírom.
Szüleim sosem tartottak nekem olyan születésnapot, ami nagyobb összejövetelt jelentett volna. Nem vittek játszóházba, lampionos felvonulás sem volt a kertbe, és Halász Juditot sem hívták meg, hogy meglepetés vendégként énekelje el számomra a Boldog születésnapot című örökbecsű, fülbemászó nótácskát.
A távolabb élő nagymamám elutazott hozzánk, sütött egy olyan tortát, ami a kedvencem volt és ennyi.
Nem volt sértődés, lelkiismeret furdalása senkinek.
Mégis felnőttem.
Lehet kiábrándító voltam, de ha nekem lenne gyerekem ugyanezt csinálnám. Nem tulajdonítanék neki nagyobb jelentőséget, annál, mint amilyen ez a nap.
Egy kis ajándék ebéd után, illetve desszertnek torta.
Mindenkinek van érzékeny pontja.🥴
Nekem is, mióta hoxázom még szaporodott is. 🤣
További ajánlott fórumok:
- Pánikbeteg vagyok!
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Kismama vagyok Angliában!
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- A bunkó ügyfelekkel direkt lassabb vagyok.
- Én vagyok a bunkó, mert nem akarok egyáltalán alkoholt inni azért, mert születésnapom van?