Bújtatott virsli recept


1kg burgonya
3 pár virsli
5evk. liszt
olaj a sütéshez
só
A Bújtatott virsli elkészítési módja:
A burgonyából pirét készitünk,annyi külömbséggel,hogy semmi mást nem teszünk az össze tört burgonyához csak 2evk. lisztet,ezt jól össze gyúrjuk.A megfőtt virslit 3-4cm darabokra vágjuk,majd egy evőkan.tenyerünkbe teszünk a burgonyából a közepébe virslit teszünk rúdacskát formálunk liszttel megszórt deszkára helyezzük.Mikor az egész virsli el van "bújtatva" forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük.
Mielött a forró olajba tesszük érdemes egy kicsit a deszkán levő lisztben megforgatni ettől szebb szint kap sűtéskor.Egy másik dolog :a burgonya nem egyforma van mely több vizet tartalmaz és nem elegendő a 2 evk,liszt hozzá, nem baj tehetünk több lisztet a lényeg,hogy könnyen kezelhető ne ragacsos massza legyen,lehessen rúdacskákat formálni.Melegen savanyú káposztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Germana, 2007. jan. 9. 11:59
A bújtatott virsli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.