Izes karaj recept
45 perc
Az Izes karaj hozzávalói:
8 szelat 1újnyis fehér karaj
15dkg Trapista sajt
1 kis doboz tejfől
csemege Piros Arany
örölt bors
fokhagyma granulált
Elkészités:
Az Izes karaj elkészítési módja:
Előző este a húst bekenjük piros arannyal és éjszakára a hűtöbe tesszük. Másnap egy tepsibe aufóliát simitunk rá helyezzük a szeleteket meghintjük borssal,fokhagymával,(sót nem teszünk mert a piros arany önmagába elég sós),megkenjük tejföllel,majd a sajtot megreszelve rászorjuk.A húsok közé 2 ev.olajat cseppentünk.Előmelegitett sűtőbe 25-30 percet sűtjük gyenge tűzön.
Villával megszúrkáljuk a 30 perc elteltével ha nem elég puha még sűtögetjük,ez igazán a hús frisseségétől függ.Hasáb burgonyával.pirével egyaránt azzonal tálaljuk.Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Germana, 2007. jan. 9. 11:33
Az izes karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.