Budapest vs vidék (beszélgetés)
Nyugat-magyarországi megyeszékhely méretű városban élek, kertvárosi részen. Nekem tökéletesen megfelel. Tudja a kisváros hangulatát hozni, mégis van lehetőség szórakozásra és munkára is.
Amúgy ezt így elég nehéz megmondani. Az sem mindegy, hogy Budapestnek melyik részén él valaki, meg az sem, hogy vidéken hol. Falu és falu között is hatalmas különbségek vannak. Pest megyében igazán fejlett kis községeket találni, míg máshol semmitmondó az infrastruktúra egy párezer lelket számláló településen és annak környékén.
Nekem az uj munkahelyem kitette a maximumot, 30 perc gyalog.
De tok jofejek, es laza hely. Megeri. Meg nincs ugros beosztas. Ket szabadnsp egybe. Megeri gyalogolni.
De hova?
Itt sokszor Alhazibutykost nem lehet elerni, mert nincs szemelyzet, vagy megint szemelyzet, vagy felujjinanak, vagy felujjinanak, vagy valaki bedobta magat a sinek ele. Ez nagyon trendi.
Igen, de pl. ha Debrecenből elmegyek Mikepércsre, azt mondjuk; vidékre megyek.
Pestre meg "fel", ezt nagyon sokan használják.
Pesten többet költünk, mert lépten-nyomon vásárlási inger éri az embereket. Falun, vagy nagyközségben vannak üzletek, de felesleges csábítások nincsenek.
En nagyon betonpatkany vagyok. Nem szeretem, ha nincs ejjel-nappali elerheto kozelsegben. Nem akarok autozni, tomegkozlekedesel jarni (nagyvarosban a tomegkozlekedes mas).
Qrva sokat fizetek, hogy itt lakhassak, de nem koltozok "falura", hogy utana meg ne erjek a munkaba, mert toroltek a vonatjaratot, kesik, fagyoskodjak a peronon, stresszeljek, hogy elerem-e.
Győr és Budapest lakossága között is kb. ilyen mértékű az eltérés.
Illetve állás és állás között is van különbség.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen területekre szól az adott hirdetés.
A vidék nagyon tág kategória.
Teljesen más egy nagyváros, egy kisváros és egy falu.