Akik vidékről költöztek Budapestre... (beszélgetés)
Sziasztok!
kb.2 éve élek budapesten,dolgozom és tanulok is.Egyedülálló 32 éves nő vagyok,barátaim messze mögöttem maradtak.Az a baj,hogy hirtelen egyedül találtam magam,,igaz ismerkedni sincs sok időm.Inkább a hétvégék szabadok.ahhoz viszont az kell,hogy barátság alakuljon ki.Remélem sikerülni fog,amugy szeretek itt lenni,a belvárosban lakom,szeretem a nyüzsgést.Ti hol laktok?
Sziasztok!
Mi egy éve jöttünk fel, anyóspajtiéknál kezdtük. Megkeserítették az első hónapokat, és az a környék nem is tetszett(17.ker.). Munka miatt jöttünk fel, Hódmezővásárhelyen agyhalál, nem sok hely van, ahová mehettünk volna dolgozni, sőt...Párom nem szerette a munkahelyét, és jött a családja után. Egye fene, megpróbáljuk...én még főiskolára jártam. Az utolsó évemet levelezőn végeztem, így ingáztam Budapest és Szeged között...Közben megtaláltuk a munkahelyeinket is.
Októberben végre összeköltöztünk a Párommal, és nagyon hamar megtaláltuk a lakásunkat. Közel mindkettőnk munkahelyéhez, közel a vasútállomáshoz, itteni viszonylatban olcsó az albérlet, 5 lakás van, és van kertrészünk is...:) Nagyon szeretem, leszámítva, hogy fel lehetne újítani. :)
19. kerület, csendes, zöld, de mégis közel van a forgalmas út és tényleg pikpak odaérünk mindenhova...majdnem mindenhova...;)
A 4 szomszéd közül 2 szimpatikus, egy nem sokat szól, a harmadik meg egyszerűen lökött...:)
Azt vettem észre, hogy a pestiek egy része nem is pesti igazából, nagyon sokan költöztek fel vidékről, sőt, Erdélyből is! Nekem 60 kolléganőm van, és legalább a fele vidéki...nagyon érdekes. :)
Mindenesetre nem toleráns az itteni, nem túl kedves, nem segítőkész...de sokszor már vidéken is ezt vettem észre...csak ott kevesebb az ember. itt a busz tömve van, nyáron az izzadság szaga nem hiányozhat...a metrót nem tudom megszokni, kimondottan útálom...a hegyeket látjuk az utca sarkáról, ami egy alföldinek örök élmény marad...:)
Egyedül a családom és az idősebb kutyám hiánya az, ami hazahúz...
Egy szó, mint száz: jobb!
Hát én több, mint 10 éve idefent élek, de nagyon nem szeretem, bár külső kerületben élünk családi házban,de volt részem a belvárosi környezetben is...
Én nem értem miért vannak sokan oda érte, kerületek tele vannak hajléktalanokkal, büdös van árad a csatornaszag,pisiszag,most már a tömegközlekedés sem az igazi mostanában...kutyakaki mindenhol stb.Bizonyos népcsoportokat meg sem említek...
Az emberek tahók, nem figyelnek egymásra, szinte fellöknek, mert nem képes 2 percet várni a következő közlekedési eszközre :)
Szerintebb szebb, és jobb is egy vidéki nagyváros.Pest egy rakás szar...
Bulizós korszakomban imádtam, de azóta pffff, sok ember többet lát bele mint ami :)
Én szívesebben élnénk pl Sopronban :)
Budapest nem egy homogén város.
A belvárosa zsúfolt, büdös, nagy forgalmú, de rengeteg vidékies, kertvárosi része van, már-már "faluhelyek".
Nem mindegy, hova költözöl és hol fogsz dolgozni, így nem is lehet kategorikusan kijelenteni, hogy milyen Bp-re költözni úgy általában, és milyen hosszú idő megszokni.
ja, de ez a kertes ház vmelyik külső kerületben legyen, vagy 11 ker., 22. ker., vagy Bp vonzáskörzete :)
Annyira vidékre vissza max a nyugdíjas éveimben mennék :) De az még odébb van! :D
Szia! Én 7 éve költöztem fel végleg. Előtte egy kis faluban laktam Szeged mellett, de fősulira egy kisebb városba jártam. Akkoriban az exem már fent tanult a BME-n, így gyakran jártam fel, sőt, 2003 óta suli mellett nyáron itt is dolgoztam vendéglátásban, 7végente pedig megérte feljönnöm szintén dolgozni. Volt időm, h hozzá szokjak :) Ettől függetlenül, miután véglegesen felköltöztem, voltak furcsa dolgok. Igyekeztem nme a belvárosban lakni mindig, hanem csendesebb környéken, és valamennyire zöld övezetben. A belvárosi életet biztosan nem bírnám.... Zaj, szmog, ilyenkor forróság még extrémebben, és csak a beton rengeteg..... Megbánni nme bántam meg, h feljöttem. Több lehetőség van mindenre. Viszont a szíven vissza húz egy kertes házba :) Hiába... paraszt lánynak születtem :)
Ami még fura volt, az emberek.... leírhatatlan egy vidékinek :) Majd megtapasztalod :)
Az életritmus is pörgősebb, mint otthon volt, de ahhoz nem kellett alkalmazkodnom, mert én is pörgős személyiség vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Normális dolog az, ha azon sértődök be, hogy a pasim nélkülem megy shoppingolni Budapestre?
- Akik messzire költöztek a szülővárosuktól
- Miskolcról költöznénk 2 kisgyerekkel (2+6) Budapestre. Melyik részen érdemes lakást bérelni? (Jó ovi, bölcsi, lakható...)
- Vidékről Budapestre utaznék, mi lenne a legolcsóbb megoldás?