Breton szilvalepény - Far breton recept
60 perc
A Breton szilvalepény - Far breton hozzávalói:
20 dkg kimagozott aszalt szilva
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
6,5 dl tej
1 evokanál rum
2 dkg vaj
csipetnyi só
A Breton szilvalepény - Far breton elkészítési módja:
A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot. Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és ráontjuk a masszát. Elomelegített sutoben megsutjuk. Kivéve hagyjuk kis ideig hulni, s még langyosan, a tortasutoformából cikkekben tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cherry41, 2013. ápr. 11. 17:30
A breton szilvalepény - far breton elkészítési módja és hozzávalói.