Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó kókusszal recept

Zserbó kókusszal recept

A Zserbó kókusszal hozzávalói:
60 dkg liszt,
25 dkg zsír,
2 tojás,
1 kis citrom reszelt héja
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
10 dkg cukor,
kevés só.

A töltelékhez:
1 üveg baracklekvár,
20 dkg kókuszreszelék,
15 dkg cukor.


A Zserbó kókusszal elkészítési módja:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felhaboztatott élesztőt, csipet sót és a 2 tojást. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Négy cipót formázunk a tésztából, az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszurkáljuk. Megkenjük a lekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros kókuszreszelék egyharmadát. Mindhárom maradék cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele a tölteléket, majd megszurkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, rászórjuk a kókuszt. Ráterítjük az utolsó lapot, körbe kissé lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és mérsékelt tűznél megsütjük. Tetejét csokimázzal bevonjuk vagy porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó kókusszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook