Zserbó kókusszal recept
A Zserbó kókusszal hozzávalói:60 dkg liszt,
25 dkg zsír,
2 tojás,
1 kis citrom reszelt héja
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
10 dkg cukor,
kevés só.
A töltelékhez:
1 üveg baracklekvár,
20 dkg kókuszreszelék,
15 dkg cukor.
A Zserbó kókusszal elkészítési módja:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felhaboztatott élesztőt, csipet sót és a 2 tojást. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Négy cipót formázunk a tésztából, az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszurkáljuk. Megkenjük a lekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros kókuszreszelék egyharmadát. Mindhárom maradék cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele a tölteléket, majd megszurkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, rászórjuk a kókuszt. Ráterítjük az utolsó lapot, körbe kissé lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és mérsékelt tűznél megsütjük. Tetejét csokimázzal bevonjuk vagy porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. ápr. 6. 21:39
A zserbó kókusszal elkészítési módja és hozzávalói.