BPA-s cumisüvegek, mi lesz a gyermekünkkel? (beszélgetés)
Én ezt nem értem...
Én Aventeset vettem mindenből, és 5 centis berűkkel van ráírva az összes csomagolására, hogy BPA FREE...Most akkor mégis van benne?????
Nekem is A...t termékem van. Vásárláskor azt gondoltam hogy ez egy megbízható márka, de lassan kiderül hogy nem. Egyébként a forgalmazó bolt azt válaszolta: "...ez már egy használt termék és idáig nem bizonyított, hogy BPA tartalmú műanyagból készült termékek mindennapos, rendeltetésszerű használata során kioldódó, kis mennyiségű BPA káros hatással lenne a csecsemők és kisgyermekek fejlődésére, így a terméket sajnos nem áll módunkban újra cserélni."
Én nem értem, hogy a magyar hatóság miért nem tesz többet az ügy érdekében. A nyugati országokban már 1 éve nem gyártanak ilyen termékeket.
A Fogyasztóvédelmi Hatóság viszont a gyári szám alapján bevizsgálja a terméket.
nem pánikkeltés.
és nem "mindig kitalálnak valamit", hanem mindig rájönnek valamire/mindig kiszivárog valami.
a gyerekjátékokkal, cumisüvegekkel most foglalkoznak. talán eljön az idő, hogy a felnőttek számára készült termékek is biztonságosak lesznek. pl. azok a dobozok(műanyag), amiket hűtőbe/mikróba lehet pakolni... akit érdekel az egészsége, az használjon üveg edényeket!
akiket meg az egész nem érdekel: eddig is felnőttek a gyerekek, és nagy százalékuk életben is maradt. mű- és adalékanyagok ellenére.
azért én inkább odafigyelek, és a legjobbat adom neki mindenből.
érdemes naprakésznek lenni, utána olvasni, és nem azt hangoztatni mindenre, hogy hülyeség, csak azért, mert az illető még 10-20-30 évvel ezelőtt nem hallott róla...
VALÓDI ÜVEGBŐL KÉSZÜLT CUMISÜVEG (MÁR HA NAGYON KELL)
SEMMI MÁS!!!!
-EZ A MEGOLDÁS!
Akinek Avent cumisüvege van és esetleg jótállásos még a termék üzenem: hiába a kidobott több tízezer forint, nem cserélik ki az üveget. (Saját költségemen megvehetem megint 8.000-Ft-ért!)
Ma voltam a nyíregyházi Brendonban ahol a boltvezető helyettes (egy fiatal t...ny) köpni-nyelni nem tudott eleinte, de előttem felhívta a debreceni nagyfőnököt és ezután szó szerint a következőt nyilatkozta:
" az említett anyag a BpA, Magyarországon nincs tiltólistán, a termékben lévő mennyiségnek a mértéke minimális, NINCS EGÉSZSÉGKÁROSÍTÓ HATÁSA, ebben a tekintetben."
Megkérdezte tőlem azt is hogy én honnan tudok a BpA-ról? Na mit szóltok hozzá? Ez a csaj hol él???
Na, holnap megmozgatok néhány követ. Nem fogom a dolgot annyiba hagyni!
Köszi!!!
Itt vekengtem, hogy akkor vegyek mindenből újat Dorinának, vagy sem. Maga az A...t bevált, szeretem, így csak fejet kell venni. Mondjuk a cumisüveget nem is fogjuk használni, csak a varázsitatókat. :)
Köszi:)
egy kis megnyugvás
Sziasztok!Írtam emailt az A...t-nek. Azt írják, hogy az ő termékeikben kevés a BPA, amely csak nagy hőhatásra válhat ki az üvegből. Azt írták a forró víz ehhez nem elég. Ha mégis bejutna egy kicsi a szervezetbe, akkor is kis mennyiség, amely le tud bomlani.
Reméljük így van.
Szerintetek a forgalmazó bolt visszaveszi a jótállásos cumisüvegeket? Vagy ez majd a jövő zenéje lesz.
Egyébként ma a bolt honlapján már csak 0 % BPA v.BPA Frei üvegek kaphatók.
Sziasztok!
Hogy lehet utána nézni, hogy mentes vagy sem???
Mi féléve vettünk tanuló üveg szettet és cumis üveget is a.V.e.N-T.
EZ MOST JÓ VAGY SEM???
Sziasztok!
Én Avent kezdőcsomagot vettem a Brendonban. Tegnap este néztem a csomagolástól - a cumisüvegig átnéztem mindent, de sehol nem látok semmilyen jelzést. Semmi érdemleges tájékoztatás nincs elhelyezve a dobozban. Nem tudom mi tévő legyek.
A férjem hozott Amerikából Evenflo üveg cumisüveget, egyenlőre abból adok a babámnak enni.
Én megnéztem:( Hétfőn felhívom azt a céget.. Találtam a honlapjukon erre vonatkozó infókat, de persze csupa megnyugtatás...Mit is vártam??? Majd leírják, hogy ártalmasak a termékeik...
Lehet túlaggódom, de hétfőn beszélek a gyermekorvosunkkal.
Annyira nem gáz. Végülis arról szól, hogy Dániában betiltják azokat a termékeket, amiket 3 év alatti gyerekeknek készítenek, és butil- vagy propilparaben van benne.
És itt jegyezném meg, hogy én összességében tiltanám be! Meg még egy rahedli más cuccot is...
Ha valaki csak a márkanév és a reklámok alapján választ kozmetikumot, 95%, hogy mérgezi magát és a családját... :(
Akkor hozok nektek még valamit... Csak hogy lássátok, nem csak a szánkon át mérgeznek minket:
Örülnék ha pánikkeltés lenne elhiheted. Remélem Neked lesz igazad.
Nagyon sok káros anyaggal érintkezünk, de azért a babáknak, gyerekeknek szánt termékekre jobban oda kéne figyelni. Bár a levegő is ártalmas már állítólag...
De a gyerekünkért aggódunk, főleg ha ilyen híreket hallani és olvasgatok itt a neten is ezzel kapcsolatban. Nem túl biztatóak.
ez valahol pánik keltés...
de hogy megnyugodj cseréld le a cumisüveget üvegre...
mindig kitalálnak valamit...
a gumijátékokra is kitaláltak mindent...
habtapira is...
és még sorolhatnám....
szerintem az adalékanyagokkal és a műtrágyával kéne inkább foglalkozni... hogy visszahozzuk a természetes dolgokat...
A habtapi nem káros.
Találtak külföldön olyat, amiben volt formalin, vagy mifene, de itthonra nem jutott belőle. Az egyetlen fajta, ami be van tiltva, azért, mert a legkisebb darabkája kb. másfél cm átmérőjű, tehát fulladásveszélyes. Ez a fajta 10 db-os volt, állatokat és egyik darabja repülőt ábrázol.
További ajánlott fórumok:
- Ha úgy döntünk, különválunk - odaadjam a gyermekünket az apukájának?
- Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek?
- Mi a véleményetek arról, ha a párom a leendő gyermekünknek csak a Milán nevet adná?
- Káros-e, ha cumisüvegből Nesquik kakaót iszik a kisgyerek?
- Nem tudom elfogadni hogy férjem a gyermekünk születése után...
- Hogyan tudom 2, 5 éves lányomat leszoktatni a cumisüvegről, mire megy oviba? Ötleteket várok, köszi.