Boston Cream Cupcake recept
A Boston Cream Cupcake hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
6 evőkanál olaj
2 dl tej
1 csipet só
1 evőkanál vanília-aroma
2 tojás
20 dkg cukor
1,5 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1 csomag pudingpor
3-5 evőkanál cukor
4-5 dl tej
1 dl tejszín
A csokimázhoz:
10 dkg csoki
kevés olaj
A Boston Cream Cupcake elkészítési módja:
A lisztet átszitálom, sütőporral és sóval vegyítem. Kézi habverő segítségével a cukrot összekeverem az olajjal, hozzákeverem egyesével a tojásokat, majd a vanília-aromát is. A lisztes keveréket és a tejet fokozatosan öntöm hozzá. Belekanalazom a formába, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt, a tetejéből kis kúpot vágok le, és megtöltöm az időközben elkészített és lehűlt vaníliapudinggal. A leírás alapján készítem el a pudingot, csak még hozzáöntöm a tejszínt, hogy inkább folyós legyen, mint sűrű. Közben a csokit megolvasztom az olajjal (nem vajjal, mert az összerántja és nem lesz szép sima), majd a cupcake-ek tetejére csorgatom, és hűtőbe teszem, hogy szépen rádermedjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. márc. 21. 06:53
A boston cream cupcake elkészítési módja és hozzávalói.