Bosch vs. LG elöltöltős mosógépek (~100.000, -Ft értékben) (beszélgetés)
Értem.
A javaslatom változatlan, az Árgép jól használható, ha komolyabb dolog akar venni az ember. Írd a keresőbe, hogy mosógép, árgép. Kiadja az árlistát, és úgy majd kialakul a választék, és rákattintva a részleteket is megtudod a gépekről, jobban össze tudod hasonlítani.
Én biztosan csak felültöltőset keresnék, de van, aki számára nagyobb előny, hogy az elöltöltőset könnyebb a konyhabútorba illeszteni.
Nekünk régen volt elöltöltős, és nem szerettem, mert hajolni vagy guggolni kell hozzá.
A teljesítményük, a mosási funkciók meg nem ezen múlnak.
A most tönkre ment Fagor gépem (is) felültöltős volt. Elöltöltőssel még nincs tapasztalatom. Ismét Fagort terveztem venni, de a Fagor szervízes (aki megnézte) nem javasolta. Azt mondta, hogy amikor az enyém készült, még jó minőséget gyártottak, de kb. 3 éve "áttértek az "eldobható minőségre". Már annyira leszűkítettem a választékot, hogy vagy Bosch-Siemens, vagy LG. Csak mivel én egyiket sem ismerem, ezért kérdezem mások saját, személyes tapasztalatát.
Mindegyiknek (elöl/felültöltős) van előnye a másikkal szemben.
Most akkor felül- vagy elöltöltőset keresel?
A felültöltős ment tönkre? És nem ilyet akarsz venni?
Én az Árgépen keresnék mindenképpen először, ott kidobja a legjobb árban levőket. Utána a néhány leginkább megfelelő árban levők között már könnyebb vevői vélemények, teljesítmény, egyebek alapján választani.
Nekem 3 éve van Fagor felültöltősöm, jó tudni, hogy még van pár éve. Én nem szeretnék elöltöltőset utána sem, mert nem szeretnék a gép előtt hajlongani vagy guggolni a ruhákkal.
Ebben az árban ezt a két márkát szabad venni.
Amelyik jobban tetszik azt vedd :))
Az lg a direct drive miatt jobb lehet.
Sajnos ezek a mosógépek nem fognak 10 x évet elmenni.
Amúgy ha 100ezer környékén nézegetsz akkor még az AEG szóba kerülhet.
Azt vedd amelyik jobban tetszik.
A tescoban most lesz akicióban egy lg gép 7kg s ruhatöltet viszont azt hiszem nem 6 motionos.
Sziasztok!
Fagor felültöltős mosógépem most ment tönkre, 13 évig kifogástalanul, hiba nélkül üzemelt, szépen mosott. Most a dob egyik oldalán elöregedett az anyag, ami tartotta, a dob cseréje 50.000,-Ft körüli lenne. Na, nem.
Viszont mosógépet kellene találnom, de minél többet megnézek, annál inkább elbizonytalanodom. Mire kiválasztok egy gyártót, akkor a következő üzletben ajánlanak egy másikat, a választottnál jobbat.
Eddig a Bosch felé hajlottam, de most bekerült a képbe az LG is, a Direkt Drive motorral, ami állítólag nagyon megbízható és tartós.
Kérlek, akinek Bosch, vagy LG elöltöltős mosógépe van, írja meg, milyen tapasztalatai vannak (pozitív/negatív egyaránt), megvan-e elégedve, vagy megbánta!
Elég sürgős!
Köszi előre is!! :)
További ajánlott fórumok:
- Középkategóriás elöltöltős mosogépet szeretnék venni. Melyik márka, típus vált be nektek?
- 120 ezer forintból ti melyiket választanátok? Egy AEG felültöltős mosógép vagy Candy elöltőltős mosó-szárítógép?
- Ismeritek a Samsung Silver Nano mosógépeket?
- Felültöltős mosógépek
- Indesit mosógépek - Hibák
- Bosch WMV 4250 előltöltős mosógép szűrőjét hogyan tudom kiszedni?