Borsós karaj recept
A Borsós karaj hozzávalói:1 kg borsó
kb 60 dkg karaj (ha drága én lapockát veszek)
4 sárgarápa
4 petrezselyem
2 nagyobb fej hagyma
1 karalábé
fél kocka margalin
tejföl
fűszerek:só bors delikát.
A Borsós karaj elkészítési módja:
Elkészítés: Borsót félig megfőzöm, közben a húst vékony szeletekre vágom. Zöldségeket megtisztítom és hosszában vékony szeletekre, vágom (a répa és a petrezselyem lehet kevesebb ki mennyire, szereti). Egy nagyobb jénait vagy lábast kivajazok bele a borsó a levével együtt, ha sok, akkor csak annyi, hogy jól ellepje, rá a hús ezt fűszerezni, a húsra rá rétegenként először a répa, majd petrezselyem, karlábé, és a hagyma, tetejére só bors és a vékony margalin szeletek majd a tejföl, amit kis olajjal elkevertünk, hogy folyékonyabb legyen. Lehet gázon fedő alatt vagy a sütőben alufólia alatt elkészíteni, ha a hús megpuhult, akkor kész.
Kicsit macerás de nagyon finom és laktató.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 37fda6506d, 2010. márc. 9. 13:44
A borsós karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.