Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor recept
A Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor hozzávalói:2 kg bőrős császárvég
flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint
25 dkg sertés zsír
fél doboz sör
A Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor elkészítési módja:
Sütés előtt 1-2 nappal befűszerezzük a császárvéget. A bőrét éles késsel beirdaljuk.A csontok mellé kis zsebeket vágunk és beleszórunk 1 mokkáskanálnyi fűszerkeveréket és a darabolt fokhagymából 1 szeletkét.Majd a két oldalát is fűszerezzük.A bőrét nem mert nem lesz ropogós. Tepsibe beforgatjuk.A vöröshagymát félbe vágjuk és a hús közé tesszük. Az őrölt köménnyel mintha sóznánk megszórjuk Alufóliával betakarjuk sütésig hideg helyre tesszük. Sütés előtt felforrósítjuk a zsírt és ráöntjük a husira.ezután a sört is ráöntjük.Alufóliával letakarva 170 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát pároljuk.Ekkor levesszük a fóliát ,még 1 óráig visszatoljuk a sütőbe hogy szép pirosra süljön. Köretként fűszeres burgonyát és párolt káposztát adhatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2020. jan. 4. 23:18
A bőrös császárvég sütve szilveszterkor elkészítési módja és hozzávalói.