Bőr ülőgarnitúra tapasztalatok (beszélgetés)
Van olyan porszívó aminek a tartozékaihoz tartozik
egy olyan polírozó rész ami tisztítja a bőrt és
a mély szennyeződések nem lesznek és sérülésmentes marad.Teljesen szárazon dolgozik és utána a baba olajjal bekenve ápolja a bőr ülőgarnítúrát kézzel .Én így csinálom.
Sziasztok! Nekünk bőr ülőgarnitúránk van, már nagyon régi és mégis gyönyörű. Én havonta tisztítom, lehet venni nagyon olcsón bőr ülőgarnitúrához való tisztító szereket is. Nekem két féle is van, az egyik egy spray, amivel le kell fújni, majd egy ronggyal letörölni, ez az egyszerűbb fajta tisztító. A másik pedig egy krém, amivel be kell dörzsölni, rajta hagyni egy ideig, majd egy tiszta ronggyal fényesre kell simogatni. Csudaszép tőle, ezzel bonyolultabb a takarítása, de olyan csudaszép lesz tőle, hogy megéri.
Egyébként kárpitos a párom nővérének a párja, ő azt ajánlotta, hogy babaolajjal is nagyon jó kezelni. Kezelni kell, mert különben kiszárad, megkeményszik és kitörik. Ugyanúgy, ahogy a saját bőrünk is igényli a testápolót, úgy a bőr ülőgarnitúrának is kell az ápolás.
Én csak ajánlani tudom, a lényeg, hogy rendesen legyen ápolva és jó minőségű (vastag) bőrből legyen.
Nekünk az ágyhoz tartozó fejtámla is bőr, imádjuk. Nagyon-nagyon jól néz ki. Ja, és olyan kényelmes az ülőgarnitúra, hogy aludni is nagyon jó rajta, ha elfekszik az ember rajta simán altat is egyből. :D Mi imádjuk.
ilyenkor melegben az ember nem bír a bőrön megmaradni.... tócsa lesz a feneke alatt...
nem?
de amúgy tényleg jól néz ki.
Nekünk textil-bőr van , de már fél év után nagyon kirepedezett!
Soha többé nem vennék ilyet!
Sziasztok!
Nekem most 2 éves a krémszínű bőrgarnitúrám és egyenlőre nincs semmi gond vele. Kb. félévente átkenem megfelelő színű ápoló folyadékkal és nagyon szép lesz tőle. Az ápoló folyadékot én újpesten, egy holland bútorokat árusító üzletben veszem, ára 2500 Ft és minden színben kapható.
:( akkor tényleg nincs ötletem mitől lehet..:(
Ráadásul az enyém nem is volt ennyire drága - ezek tudatában kíváncsi vagyok rá 2-3 év múlva..
Közvetlen a gyártónál reklamálni nem próbáltál esetleg?
nekem világos színű bőr van, 1,5 éves és semmi baja!
Amikor vettem, akkor az üzletben felhívták rá a figyelmemet, hogy megkeményedhet és kitöredezhet a bőr HA nem ápolom.
5.000 Ft-ért lehetett venni (ott helyben) egy termékcsaládot, amely tisztító ill. ápoló folyadékot tartalmaz. (a márkáját most nem tudom, mivel otthon van, én meg mhelyen..:))
Ezzel kb. fél évente kell lekezelni, alaposan átkenni és (eddig még valóban!) semmi baja, olyan mint új korában!:)
Azt nem tudom, hogy a már problémás bútorral képes-e csodát tenni, de aki esetleg új bőr ülőgarnitúrát készül venni, az mindenképpen szerezze be ilyen jellegű a készítményt is!
Nekünk műbőr van,fekete.Rendszeresen lemosom,mert a Kutya a kanapén alszik,sáros láb,miegymás,no meg 3 gyerek van,akik miatt ezt választottuk.
Semmi gond vele,neki lehet esni szinte bármivel,néha pedig bútor tisztítóval tisztítom,attól szép fényes lesz.
Kisértetiesen igazinak néz ki,egyáltalán nem zavar ,hogy mű!
NEkem nincs, de hasonlókat hallok róla...(mert már nézegettem).
Viszont meg tudom kérdezni rokonokat, ott két helyen is van évek óta, egyik világos másik sötét színben.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, hogy a macska ne akarja kikarmolni az ülőgarnitúrát!? Segítsen valaki aki tud!
- Érdemes bőr ülőgarnitúrát vásárolni?
- Milyen ülőgarnitúrát vegyünk, ha cicáink vannak?
- Mennyire kényes a textilbőr ülőgarnitúra?
- Te milyen szinüre festetnéd a nappalit rozsda szinü ülőgarnitura világos szekrénysornál?
- Fehér textil bőr ülőgarnitúráról mivel tudom eltüntetni a gyerekem tollal kreált "rajzát"?