Bolti virágföldben találtam egy kis gyökeret, melyen volt egy kis hajtás, milyen növény lehet? (tudásbázis kérdés)
Tartom az óriás szulákot.
gyom
Sziasztok!
Eltelt több, mint egy hónap mielőtt feltettem a kérdést, hogy milyen növény lehet, amit a virágföldben kis hajtással találtam és elültettem.
Ma így néz ki a pici lelkem:
Nem sok különbséget látok, azon kívül hogy cseperedik, viszont úgy kellett lebogarásznom a körülötte lévő dolgokról, szóval szeret felkúszni mindenhova :)
Ötletek, hogy ki lehet? :)
Ennek fényes, húsos levelei vannak.
Amaz meg gaz. :)
De az is lehet, hogy futó filodentron, mert nekem van és a kisebb levelei pont ilyenek. később a nagyobbak cakkosodnak.
De szerintem várnod kell, amíg esetleg virágzik, akkor derül ki igazán.
A virágfölded honnan való? A, B, vagy C jelű? Az is segíthet, hogy milyen fajta talaj.
Amilyen ütemben cseperedik, sejtettem, hogy valami gaz... De nagyon cuki :) Elfér a teraszon :)
Köszönöm Mindenkinek! :)
Az öreg levelei alapján szerintem nem szulák. Legalábbis én már vagy 1 tonna szulákot gyomláltam ki, de ennyire egynek sem tűnt husinak a levele, meg az alakja sem pont ilyen. Bár mint tipikus gyom, simán belekerülhet a sima virágföldbe.
Valami más kúszó növény lesz az. A kúszó filodendront se mondanám 100%ra. Ha lesz virága, akkor lehet jobban beazonosítani gondolom.
Mindenesetre pont jó helyre került, mert adtál neki egy esélyt.
Hiszen a kettő nem ugyanaz! :)))
Az első tényleg gaz, szulák, folyondár néven fut.
Köszönöm Nektek :)
Google képkeresés kúszó filodendront dobott ki rá, de igazából ezek közül egyikre sem hasonlít igazán a levele, hosszúkásabb, nem?