Bögrés sajtos fokhagymás lepény recept
A Bögrés sajtos fokhagymás lepény hozzávalói:1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
A Bögrés sajtos fokhagymás lepény elkészítési módja:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit. Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát. Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. dec. 10. 07:58
A bögrés sajtos fokhagymás lepény elkészítési módja és hozzávalói.