Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal recept

Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal recept

A Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal hozzávalói:
1 bögre liszt
1 bögre mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 sütőpor
2 ek olaj
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tasak eper/puncs/vanília ízű pudingpor
2 kanál cukor
kevés reszelt csoki a tetejére


A Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal elkészítési módja:
A lisztet, sütőport és a mákot egy tálba összekeverjük. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. Előmelegített 170-180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Elkészítjük a krémet. Kb. 3 dl meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzzük pudingnak, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingkrémet és megszórjuk csokireszelékkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés-mákos, meggyel és pudinggal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook