Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal recept
A Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal hozzávalói:1 bögre liszt
1 bögre mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 sütőpor
2 ek olaj
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tasak eper/puncs/vanília ízű pudingpor
2 kanál cukor
kevés reszelt csoki a tetejére
A Bögrés-mákos, meggyel és pudinggal elkészítési módja:
A lisztet, sütőport és a mákot egy tálba összekeverjük. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. Előmelegített 170-180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Elkészítjük a krémet. Kb. 3 dl meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzzük pudingnak, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingkrémet és megszórjuk csokireszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Csicsi25, 2023. febr. 18. 19:57
A bögrés-mákos, meggyel és pudinggal elkészítési módja és hozzávalói.