Bobajka először, másodszor... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bobajka először, másodszor...
Sziasztok! Adós maradtam még a recepttel, volt, aki kérte, úgyhogy íme:
1 kg liszt, 8 dkg cukor, 10 dkg vaj (vagy zsír), 9 dl tej, 3 dkg élesztő, só
Figyelem! Ez egy hadseregnyi mennyiség!
Az élesztőt langyos tejben kell felfuttatni, egy kanál liszttel. Ez lesz a kovász. A lisztet, kovászt, tejet összedolgozzuk (legalább 20 percig verjük, ahogy a régi szakácskönyv írja :)
A vége felé hozzáadjuk a vajat. A tésztát megszórjuk liszttel és meleg helyen kelesztjük egy órát. Lisztezett deszkán megformáljuk, fonjuk és 'zsírozott' tepsibe rakjuk. Megkenjük a tetejét tojással és kelesztjük még egy fél órát.
Közepesen meleg sütőben kb. 45 percig sütjük.
Most süttem meg megint, isteni lett!
Jó sütögetést Nektek!
Jót nevettem a sztorin:)
De miért kell a rosszul elkészített tésztát eldugni?:D
Szeretek süni-főzni, de mákos gubával és (név) rokonaival még nem próbálkoztam, de most kedvet kaptam hozzá :)
Mi sajnos nagyon ritkán fogyasztunk mákot, pedig ez is egy értékes, egészséges táplálék lenne.
Nem tudtok olyan recepteket, ahol nem édes, hanem sós a mákos vagy diós étel?
Lehetne azt a tuti foszlós kalács receptet elkérnem?
Mindig valami elfuserált receptet szedek le a Netről.
Köszi előre is!!!!
Nagyon jó kis történet!
Jókat kuncogtam rajta közben.
Amúgy én is jártam pórul sütivel, de nekem annyira nem sikerült, hogy mire a család hazaért még a nyomait is eltüntettem annak hogy én aznap sütöttem.
Aranyos történet :)
Én is nagyon szeretem,nálunk nem bobajka,hanem bobájka :)
Így voltam a nagymamám krumpli levesével...
Szinte évtizedeken át kísérletezgettem. Aztán valamikor tavaly nyáron sikerült! Visszajött gyermekkorom levesének íze. Azóta is úgy csinálom.
A lényeg az hogy az eredmény jó lett.)
Nekem nagyon tetszik.Jót mosolyogtam:)) Én inkább alkalmakkor sütök és ép most mákos kalácsot sütöttem,még nem csináltam kiváncsi vagyok milyen lett.Első próbálkozás.Egyébként a mákos guba a kedvencem:)
Ugrás a teljes írásra: Bobajka először, másodszor...
További ajánlott fórumok:
- Anyává érni másodszorra is...
- Bátorság próbája, avagy Hellinger terápiáról másodszor…
- " Illetlenség " fehér ruhában házasodni másodszor is?
- Sikertörténet másodszor?
- SOS! Kislányom 2 héten belül már másodszor tart "anyatejes diétát". Tudtok vmi természetes étvágyjavítót 10 hónapos csecsemőnek?
- Kislanyom 4 eves es iden mar masodszor van tuszos mandulank, mivel kezelheto es mikor lehet megszabadulni tole?