" Illetlenség " fehér ruhában házasodni másodszor is? (tudásbázis)
egyáltalán nem
( én is minden alkalommal fehér ruhában mentem férjhez, bár utoljára fehér kösztümben )
Szia!
Bátran mehet a fehér ruha második alkalommal is.
Nekem is fehér volt!!!!!
Sőt fehér csokrot kértem,de ahol megrendeltem ott
ismert a virágos és tudta hogy a 2.esküvőm.
Elmentünk a csokrokért és képzeld ezzel érvelve
közölte hogy piros csokrot kötött nekem.
Gondolhatod......
Mondtam neki,azt kérem amit rendeltem.
Sajnos nem teljesen olyan és nem olyan virágból de lett fehér csokrom amit az esküvő előtt 1 órával meghoztak.
Azóta is bánom hogy ott rendeltem!
Egyébként meg a Te/Ti döntésetek.
mielőtt valaki félreérti: szóval a ruha legyen olyan, amilyet a menyasszony szeretne, mert az ifjú párnak persze az a lényeg, hogy nekik emlékezetes és szép legyen ez az ünnep.
a násznépnek meg az a lényeg, amit korábban leírtam :)
En azert nem valasztanek feheret mert nagyon sapit. Inkabb egy szep elefantcsont arnyalatot.
Egyebkent meg nem illetlenseg, a menyasszonynak mindig igaza van :-)
Én hófehérben mentem férjhez augusztusban, pedig már 15 hónapos a kislányunk, a következő pici pedig a pocakomban van. :D
Ma már nem az a lényeg hogy mit illik és mit nem, nem olyan világot élünk. A lényeg az, hogy MI TETSZIK. Kevesen tartják a szokásokat. :)
Lehet a 60 éves csinosabb, mint egy harmincéves :D
Nem lehet kategóriákat szabni, akkor lehetne, hogy a sápadtabbak ne, a ducibbak se, hiszen a sötét slankít, és sorolhatnánk egy csomó dolgot, ki és miért ne.
szerintem a fehér ruha már sokkal inkább maga a menyasszony fogalmához kapcsolódik, és nem az ártatlanság fogalmához.
egész egyszerűen hagyományosan a menyasszony ruhája fehér (vagy ahhoz közeli szín), függetlenül attól, hogy szűz-e még vagy sem (nyilván 99%-ban sem).
de mivel az a lényeg, hogy az ifjú pár jól érezze magát, ezért aztán a szűzlányok is nyugodtan felvehetnek hupikéket is akár, vagy a terhes menyasszonyok fehéret. felesleges ezen bárkinek megbotránkoznia, vagy akár szóvá tennie.
akik ezen pörögnek a vendégek v rokonok közül, azoknak amúgy sem lehetne semmivel a kedvükben járni, és valószínűleg ha nem a ruha színébe, akkor valami másba kötnének bele.
szóval ezekkel igazán kár foglalkozni :)
Eredetileg a fehér ruhának jelentése volt. Manapság még elsőre is kevesen vehetnének fel fehér ruhát, ha az illem alapján döntenének.
szerintem ezt abszolút neked kell érezned. Miben éreznéd magad igazán menyasszonynak? Ha fehérben,akkor vegyél fehéret. Ha zöldben, kékben, lilában stb akkor meg vegyél fel ilyet. :)
Mert minden nagyobb háztartási gép fehér.
Na jó, lassan eljön az inox színű menyasszonyi ruhák ideje is.
Nem illetlenség, de némiképp furcsállom - mint, ahogy a 7. hónapban lévő kismamát is, a szűzi fehérben. Ettől függetlenül semmi jogom beleszólni, hogy ki milyet vesz fel. Én valami törtfehéret választanék, ha sor kerülne rá, de az meg már az én döntésem lenne. :)
Sok boldogságot az ifjú párnak!
Na jó, én nem fejtettem ki ennyire bőven :-)
Lenne egy kérdésem: akkor miért akar minden menyasszony fehérben esküdni akkor is, ha nem katolikus?