Bimbóvédő (beszélgetés)
van egy olyan fórum, hogy "laktációs (szoptatási) gyakornok válaszol", ide szoktam én is írni, a profianyu nevű felhasználó válaszol és gyorsan, gondolom szoptatási tanácsadó, tehetnél egy próbát ott is.
állítólag délutánra felpuhul a mell, nekem is, de nem azt jelenti hogy nincs tejed.
nekem az első fiamnál ahogy megszültem a csecsemős rögtön látta nem tudok majd szoptatni, jött a párom és azonnal elküldte mellbimbóvédőért, sikerült is a szopi. a második babanál nem már azt mondták nem kell a bimbóvédő, a gyerek nem szopott (36+4 napra született), mire hazamentünk nagyon sok súlyt veszített, a házidoki meglepödött hogy hazaküldtek minket, de szerinte is tudok szoptatni, végül mégis vettem bimbóvédőt és azzal sikerült, de addigra már a gyerek véresre szopta a bal mellem. Rengeteget kinlódtunk, 3x begyulladt a mellem 2 hónap alatt (hetente kórházba jártam), kész voltam majdnem feladtam a dolgot.
de most büszkén bejelenthetem hogy nincs már bimbóvédő, könnyebb a szopi is, de sajna a tejem nem tért vissza teljesen és potolni kell.
szia, én egy "sorstárs" vagyok, nekem kicsi a bimbó és nem ért el a gyerek szájpadlásáig, ezért ajánlották a csecsemősök a kórházban.
az első fiam 6 hétig szopott bimbovédővel (avent), aztán elhagytuk. a második fiam most 4 hónapos és még mindig azzal szopik (mam), próbálkozunk, néha elfelejtkezik róla és bekapja a mellem, sőt szívja is, de másodszor már ideges és keresi a "műanyagot"
sziasztok!
Vannak olyanok akik bimbóvédő segítségével tudnak csak szoptatni?