Bevált szőlős recepteket keresek(bármilyen étel-ital jöhet) (tudásbázis)
Köszönöm!
A szőlőmagot kiveszed ezeknél a gyümölcsből?
Bármilyen réteslap megfelel.beolajozod egy kicsit lapokat. pirítasz búzadarát, és amikor már közepesen barna, öntesz rá kb 1dl vizet.Félreteszed, amíg kihűl, de közben néha keverd meg.Rászórod a réteslapra a darát, és arra mehet a leszemezett szőlő, jó bőven.egy kis cukor a tetejére, feeltekered, és megsütöd.Ennyi, nem ördöngösség!***
a gyümölcsmártást én úgy csinálom, hogy nagyon kevés olajra dobom a gyümölcsöt, egyet keverek rajta.mindenféle gyümölcs mehet, de vigyázz, a puha ,az hamar szétmegy./barack,málna,eper,szölö,stb/Öntesz rá egy kis vizet, és felforralod.tegyél bele fahéjat, őrölt is lehet, szegfűszeget, egy csipet sót, és cukrot.Ha felforrt, és az összes gyümölcs benne van akkor egy habarást kell csinálni, én tejfölből,és lisztből csnálom.2dl,tejfölbe teszek 2 púpos evőkanál lisztet, és símára kevered.A mártás főzőlevéből lassan adj hozzá, mert akkor nem lesz csomós, mert kiegyenlítődik a hő.forrald fel, és kész.Ízesíteni mindenki maga tudja, hogy mennyire szereti édesen, de édesítőszerrel is jó.Ehhez, a keményebb, nagyobb szemű szőlő a finom!Kis vaníliás cukor, és hidegen is nagyon finom!
További ajánlott fórumok:
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?
- Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek?
- Kökény felhasználásához keresek bevált recepteket!
- Bevált fogyókúrás recepteket szeretnék, ami kíméli a gyomrot, de fogyni is lehet tőle.
- Adnátok jól bevált vajas és krumplis pogácsa recepteket?