Bettinám születése (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bettinám születése
Látod, nem kell mindenhez érteni. Ide írj, l.kata1@citromail.hu
rosszul írtam, ez a helyes. kata
Szia.
Nekem sem voltak fájásaim akkor amikor szivárgott a vizem:(De egyszerűen nem értem miért nem tudott rögtön uh-ot csinálni a doki.Mert ha rögtön megcsinálja akkor ő is láthatta volna hogy igazat mondok és talán nem tüdőgyulladással meg kihüléssel születik a kislányom:(
Szia. Én a feleség vagyok, csak annyira buta a nethez, hogy a férjem nevén jelentkeztem be, és így alakult. Nekem is 2 császárom volt, és életem legboldogabb pillanatai, percei. Eszméletlen, hogy amikor érzed, hogy mindjárt megvan, érzed a vákumot, és azt mondod, mindjárt megvan. Érzed azt, hogy emelik ki belőled, egy kifele feszítő érzés, nem is tudom, hogyan írjam le. De az aki császárral szült, epidurálban, az tudja, milyen. Hát, jó viszaemlékezni. nekem nem fájt a fejem, annak idején a Szabolcs utcában szültem, semmi bajom nem volt, csak egyszerűen ott voltak a gyermekeim. meglettek, akikre vágytasm.
Azt, hogy mit cseszett el a doki a rokonomnál, ő tudja, de idejében lehet vizsgálni a magzatvizet, és mivel nagyon meconiumos volt, és a falatka lenyelte a meconiumos vizet, így így alakult. Próbálták természetesen megszületteni, de nem ment, a kislány a tüdőre szívta a vizet, és nem volt idő. Közben ebédelhetett az anyuka, e miatt altatni nem lehetett, az EDA-t meg rossz helyre szúrták. A szerencsétlenségek összejátszása jött össze, de ha a doki vizsgálja a magzatvizet, akkor láthatja, hogy gond van. 2 hetes túlhordás volt, és én azt hiszem, a dokinak, ha lelke van, egész életében tudja, mikor mi a teendő. Miközben a nyakára volt tekeredve 2x a köldökzsinór a babának, amit lehet látni, vagyis, megszülhetetlen volt. A babának leesett a szívhangja, az EDA rossz helyen volt, és választani kellett. Így döntöttek. Szerencsére gyönyörű kislány, igazi stramm csaj, mint az ANYJA, ott rohangált előttem júniusban egy ballagáson, tündéri.
Nos, ha a doki figyelmes, ez elkerülhető, ezt ő is tudja, figyelni kellett volna, mi zajlik ott odabent. nem a középkorban élünk, minden lehetőség megvan, hogy amit kell, megtegyenek.
Nos, valóban ki vagyunk szolgáltatva, és tényleg nem tudunk mit tenni abban a helyzetben. Hát, remélem, nem risztottam el senkit, csak sajna ilyen is van, és lehet, hogy néha jó, ha az ANYUKA, akinek át kell élnie ezt az egészet, és nem adják ingyen, több dologra is odafigyel. Bár ne írhattam volna le ezt az egészet.
Szia
Véletlenül sem akarok védeni senkit, de mivel három császárom volt három epidurállal, így jól tudom, hogy az epidurálist nem a nőgyógyász, hanem az altatóorvos szúrja... Az első kettőt egy helyen szültem, nagyon rendes dokinál, de az epidurál miatt szétszakadt a fejem szűk 2-3 hétig és csak nagyon lassan enyhült. A harmadikat máshol, sokkal később szültem és egy szikrányit sem fájt a fejem.
Megint csak azt tudom mondani - a rokonodra utalva - hogy ki vagyunk szolgáltatva, mert ott, abban a helyzetben nem tudunk mit tenni.
Jaj istenem nagyon sajnálom:(
Az orvosok egyszerűen nem figyelnek oda arra amit a kismamák mondanak.Ők mindent jobban akarnak tudni.
Szorítok értetek és kívánom hogy egészséges babád szülessen.
Szia Detty
Azt hiszem, hogy amit akkor éreztél (elsősorban kétségbeesés) azt nem tudnád visszaadni, bármennyire is akarnád. Engem az zavar a legjobban az ilyen helyzetekben, hogy kiszolgáltatottak vagyunk. Nem tehetünk semmit, mert ŐK az Istenek. Tisztelet a kivételnek!!!
A lényeg valóban az, hogy Bettina és te is rendben elhagyhattátok a kórházat.
Jó egészséget kívánok mindannyiótoknak :)
Szia Detty!Nagyon jó a cikk,az orvosnak is megmutathatnád!
Talán tanulna belőle!!
Igazán erős,ügyes anyuka vagy,neveld fel a 4 gyermekedet egészségben,sok-sok türelemmel:)
Szia!Gratulálok a szép családodhoz!
Az ilyen orvosnak nem beígérnikell,hanem fel kell jelenteni!!!Nem hisezm,hogy ezt szabadna hagynotok(mármint aki így járt)hogy mással ne történhessen már meg!(mert lehetett volna rossz vége is)
én is gratulálok a kicsajhoz...
nem is tudom,ezek a dokik azt képzelik,hogy mi szülő nők mindent kibírunk,én 11 hete szültem,császárral,engem is majdnem kinyirtak...a kutya nem kért elnézést a gondatlanságáért....
meezy
Szia,
hát azért ez nem semmi...még jó, hogy nem lett nagyobb baj. Örülök, hogy minden rendben van a kislánnyal, de gondolom, azért nem ilyen "élményekre" számítottál.
Köszi a történetet!
Köszi:)
De igen ez az orvos még mindig praktizál sajnos:(
Több apuka is beigérte neki hogy elkapják mert amig én benn voltam a korházba még 2-szer eljátszotta ezt:(
Jaj Dettikém!! na ahhoz a dokihoz nekem is lett vlna egy-két szavam! Remélem már nem praktizál!!
Az eszem megál!
Neked csak annyit mondanék:NAGYON-NAGYON ÜGYES ÉS BÁTOR VAGY HOGY NEM HAGYTAD EL MAGAD! Ez a csepp lány duplán köszönheti neked hogy van!! !!!
Szia nővérkém:)
Hát arról volt szó hogy császároznak de hát a doki másképp gondolta pedig tényleg jobb lett volna.
Te mikor írod meg a szüléstörténetedet?Az sem volt semmi:(
Szia Hugi!
Hála annak,hogy ilyen ügyes voltál..
Most is bőgtem,de amikor született a kis angyalka,akkor még rosszabb volt.
Nem is tudtam,hogy császároztak volna..ez lett volna az ésszerű..
Gratulálok még 1x.
Sok puszi nektek!
Szia drága.
Hát sajnos vannak ilyen orvosok:(
Így van ez a lényeg:)A kisasszony csupa egészség hála az égnek:)Puszi
Szia drága barátosném!
Nem semmi a negyedik szüléstörténeted, még most is ráz a hideg:(
Az ilyen orvostól elvenném a diplomáját.
A lényeg, hogy Tina egy egészésges, eleven kiscsaj, sok boldogságot és jó egészséget Neked és az egész családodnak!
puszi Dius
Ugrás a teljes írásra: Bettinám születése
További ajánlott fórumok:
- Daniella születése
- Tudod mi történt születésed napján a nagyvilágban?
- Emma születése - klasszikus szüléstörténet "happy end" nélkül
- Emlékszel a születésed pillanatára vagy amikor még magzat voltál?
- Baba születése után ennyi bruttó bérre mennyi juttatást kapnék?
- Első baba születése után változott valami köztetek?