Beteg vagy? Járj utána! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Beteg vagy? Járj utána!
Én is migrénes voltam gimis korom óta, most 47 vagyok, 4 éve tünetmentes. A végén már olyan kemény mixet szedtem, hogy 1 Algopirin, 1 Ridol, 1 Meristin, és az sem használt mindig. 4 évvvel ezelőtt Németországban vettem egy zappert,mert utána néztem a szakirodalomnak, és egy strongolioda? nevű parazitát okolnak a migrénért, amit ezzel sikerült kiirtani. Biztos sok más módszer is van, nekem ez bejött. Sok más dologra is használom azóta ezt a készüléket.
Én is örülök, hogy meggyógyultál és egyetértek veled mindenben.
Jézusom!
Hát ez elképesztő! Azt a kórházat, meg orvost fel kéne jelenteni! Örülök, hogy helyrejöttél! És remélem sokan tanulnak a Te esetedből is! Nekem akkor szerencsém van, hogy "csak" migrénem van. Köszi, hogy leírtad. Remélem ezek után már semmi problémád nem lesz! Szép napot, szia
Tisztára hihetetlen, hogy összejött ez a gyermekszemészetes dolog.
Védőnő leszek 2 hónap múlva, ha túl leszek az államvizsgán, és gyakorlaton, szűrővizsgálatokon rengeteg gyermeket kiszűnünk látásprobléméval, és különböző más kezelést igénylő elváltozással. A gyerekek kb 60-70%-a úgy jön vissza, hogy az orvos nem kezeli, csak visszahívja kontrollra, és azt mondja: majd jövőre megnézzük mennyit romlik.
Hát köszi.
Jó orvos a mai világban..;mint a fehér holló!!!
Rengeteg negatív dolgot tudnék mesélni szűk családi környezetem tapasztalataiból.
A lényeg,a pénz bezsebelése "osztán menj az utadra"!
Ez a migrén nagyon durva!!!!
Teljesen átérzem a dolgot, bár én "csak" fényérzékeny vagyok, mármint a szemem, de már az is iszonyatos halántéktáji fejfájással jár már 5 percnyi napsütés, vagy UV-fény után... :-(
Az én orvosokkal szemben kialakult bizalmatlanságom is a gyerekszemészeten kezdődött! :-(
1 éves korom óta vagyok szemüveges! Akkor +6 dipotriával kezdtünk... Mikor 12 évesen először a felnőtt rendelésre mentem, az ottani doki megkérdezte ki kezelt eddig, mert ha fokozatosan szépen csökkentette volna a dioptriát, már nem kellene szemüveget hordanom! Ő viszont már csak nagyon lassan tudta csökkenteni és nem is teljes elhagyásig, így ma is szemüveges vagyok!
És ez csak a kezdet volt!
Szia!
:) ismerős a sztorid, én is bejártam 1-2 orvosi rendelőt, mire megtudtam, hogy migrénem van :)
Kisgyerek koromtól kezdve fejfájós vagyok, és nálam ráfogták arra, hogy apám alkoholista, biztos pszichoszomatikus a dolog, így én is ideggyógyászhoz kerültem először (aki a háziorvosom volt évfolyamtársa az orvosiról, így aztán ők szépen megbeszélték a családi anamnézisem) és minden további vizsgálat nélkül kaptam vmi dilibogyót. Aztán, mivel nem hatott, a fejfájások csak jöttek, kb. 19-20 évesen elküldött koponya ct-re. Ott megállapítottak vmit, vmi anatómiai rendellenességet, ami okozhatja a fejfájást, de a klínikai orvos az ambulancián meg engem tolt le, hogy a leletező orvos miért ír ilyet, amikor ez nem is igaz, nincs ott semmi eltérés az agykamráimnál, bla-bla-bla... Mindenesetre itt legalább megtudtam, a migrén teljes kórképét, és a kontroll ct-re már vissza se mentem, mert velem nem fog így beszélni 1 picsa se, mégha a titulusa dr is. Migrénem van, és kész. A tipikus tünetekkel. Annyiból szerencsés vagyok, hogy meghánytatni még nem hánytatott meg, de hányinger előfordul, fény, hang és szagérzékenység szintén. Jobb vagyok ezzel, mint bármelyik meteorológus, mert a hidegfrontot úgy megérzem, mint a vaddisznó a szarvasgombát :) Gyógyszer pedig nem sok van, ami használ ilyenkor sajna. Csak a sötét, hangszigetelt szoba, és a fekvés.
A tüneteim: vagy úgy kezdődik, h hirtelen a testrészeim "másnak" tűnnek, vagyis olyan, mintha nem is hozzám tartoznának, nem az én részeim lennének, valamiféle idegenérzés, vagy pedig úgy látni, mint amikor belesüt a szemedbe a nap, és utána egy kis ideig egy láthatatlan folt van a szemedben, elkezdek szikrákat látni, meg konkrétan nem tudok semmit kivenni abból amit nézek, csak nagyon apró részleteket. Egy ideig eltart ez a nem látás, aztán jön a totális lezsibbadás, de még az ínyem is zsibbad, a kezemben annyi erő nincs, h fogni tudjak, aztán ha nem sikerül lefeküdni aludni memóriazavar és beszédzavar. Ha ezek elmúlnak, kezdődik a fincsi féloldali fej(halánték)fájás, olykor hányással.
Kezelés: hát Relpaxot írtak fel a rohamokra, és mivel hál'istennek relatíve alacsony a rohamgyakoriság, ezért a köztes időben nem szedek semmit, és reménykedek, h nem leszek rosszul. De sajnos még a Relpax sem szakította félbe a rohamokat, ami a legszörnyűbb az egészben.
Sajnos nekem az életem múlik az orvos jó indulatán,amiből csak az indulat maradt meg.(Bővebben naplómban)
Már arra gondoltam,hogy bennem van a hiba. Másfél éves kanossza járásom alatt rengeteg orvossal nővérrel találkoztam és sajnos, egy olyan volt közöttük akiben feltétel nélkül meg tudnék bízni,de sajnos nagyon messze van:-(
Felháborító amit tapasztalok. A jó orvosok persze már régen külföldön praktizálnak, vidékre pedig azok kerülnek akik "libáért vették a diplomát". Tisztelet a kívételnek. Legtöbbjük az idősebb korosztályból pedig abból él amit 3o éve megtanult.
Csak hát sajnos az már rég elavult és talán tovább kéne képezni magukat.A tapasztalat ez esetben kevés.
Megértem,hogy sok a beteg és kevés a pénz,de legalább az empátia és az odafigyelés lenne meg felénk alanyi jogon:-(((
Szerintem sem biztosítja sajna.
Komolyan gondolkodóba ejtő, hogy ha keményen meg kell dolgozni egy diplomáért. komoly képzést kapnak a dokik, akkor mégis hogy lehet, hogy ilyen hiányos tudással mernek egyáltalán embereket "gyógyítani".
A tüneteid érdekelnek engem is. Leírod részletesen nekünk, mik voltak, és hogy kezelnek most?
Én azért próbálok egészségesen élni,hogy ne kelljen orvoshoz mennem (és gyereket se akarok,többek között ezért).
Viszont a cikkedből hiányozik az,hogy nem írtad le,hogy milyen jellegűen a tünetek.
Örülök, hogy megoldódott a gondod, és végre nevén tudod nevezni a betegségedet.
De kiábrándító a kálváriád az orvosokkal. Ha a bennük, az ő szakmai hozzáértésükben sem bízhat az ember, akkor mégis kiben...?
Ugrás a teljes írásra: Beteg vagy? Járj utána!
További ajánlott fórumok:
- Pánikbeteg vagyok!
- Halálosan szerelmes vagy a párodba, de megjelenik egy régi srác, aki felkavar és vágysz utána. Mit tennétek?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Ha valakit kirúgnak az iskolából, utána mehet egyből munkanélkülire? Kap pénzt, ha betegség miatt nem mehet se iskolába se dolgozni?
- Beteg volt a kisbabám, meg kellett szakítani a terhességet... és utána az élet! Lehet még egészséges, problémamentes terhességem, gyermekem?
- Ha hosszú távon vagyok betegen a munkáltatónak milyen fizetni valója van utánam?