Ha hosszú távon vagyok betegen a munkáltatónak milyen fizetni valója van utánam? (tudásbázis)
15 munkanap + a hétvégék:
továbbá azok a feltételek, amiket te is írtál. év eleje ott ugyanazon a munkahelyen dolgozik és még egy nap betegszabadságot sem vett igénybe.
feltéve ha év elejétől ezen a munkahelyen dolgozik,
feltéve, ha még nem vett belőle igénybe
ugye
A betegszabi 15 munkanap, 21 naptári nap utána már táppénzen leszel.
Ha még az idén nem voltál betegszabadságon, akkor így az szinte egy teljes hónapot lefed a betegszabadság.
Utána táppénz, általában azokat akikkel meg vannak elégedve, nem szokták elküldeni a munkáltatók, még akkor sem, ha huzamosabb ideig van táppénzen.
de betegszabi csak 15 nap nem?
Aztán táppénz van.
Attól függ: ha betegszabin vagy akkor, a bruttó béred 27%-át (24% nyugdíj biztosítási járulék, 2% egészségbiztosítási járulék, 1% munkaerő-piaci járulék.)
Ha táppénzen: akkor a táppénz 1/3-át, táppénz-hozzájárulás címén
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató köteles fizetni a vidékről bejáró dolgozó havi bérletét?
- 60.000 forint bejelentett bér után mennyit kell fizetnie a munkáltatónak utánam?
- A munkáltató köteles kifizetni engem próbaidő alatt is?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!
- A munkáltató nem akar bérlettámogatást fizetni, mert a hónap nagy részében táppénzen voltam a kisfiammal. Joga van ehhez?
- Mit lehet tenni, ha a munkáltató nem akarja terhesen tovább fizetni a táppénzemet, de már nem tudok visszamenni dolgozni?