Betaloc 10 mg hogy kell szedni? Naponta 2x vagy 3x? Az orvosoknak nem egyforma a véleményük. (tudásbázis kérdés)
Bocs, hogy most írok.
Most mást szedek (Concort), mert pitvarfibrillációm lett. Már túl vagyok a katéteres abláción is, semmi gondom nincs (kop-kop-kop).
Egyébként a Betalocot nekem nem vérnyomásra, hanem magas pulzusszámra kellett szedni.
A vérnyomásom gyógyszerrel is, anélkül is alacsony.
Igaz, van, amikor "kiugrik", de szerencsére ritkán.
Majd még jövök, ígérem.
Sima Betaloc, nem ZOC. Az a zavaró, h amikor a gyógyszerész, majd a doktor mondta, h csak napi 2-t szabad, (holott már évek óta a napi 3-at szedtem) nem azt mondta, h "az ön esetében" vagy vmi hasonló, hanem általában, h csak 2-t szabad. És az ismerősömnek is a kardiológus úgy mondta a napi 3-at, h a Betalocnál ez az előírás. Lehet, h az időre, de most ugrándozott a vérnyomásom, 151-136-153 és ennek kapcsán került a Betaloc is szóba. Nem mérem mániákusan, de éreztem is h vmi nem stimmel, azért mértem meg. A per értékek jók voltak és a pulzus is.
Köszi a tanácsokat. És Neked, Boszy, utána mi lett, h írod, h évekig felet szedtél az 50-esből. Abbahagyhattad, v emelni kellett?
mindenhol csak napi 2x-i szedést ír
Én évekig az 50mg-osból napi felet szedtem.
A doki csak tudja, hogyan kell szedned. Bár nekem a 3x1 kicsit soknak tűnik.
Mennyit írt elő az orovos?
Mert ennek betegre szabottnak kell lenni.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem állunk ki jobban a jogaink, a véleményünk mellett?
- Szerinted is minősíthetetlen, hogy ócsárolnak embereket bizonyos fórumokon, mert más a véleményük?
- Mi a véleményünk a Büntetés Végrehajtásról? (hozzátartozók-bekerültek)
- Ha ennyire nem passzol a kikapcsolódásról való véleményünk?
- Csupán elméleti kérdés, mi helyes, folyton hallgatni vagy odamondani a véleményünket?
- Hála az orvosoknak