Csupán elméleti kérdés, mi helyes, folyton hallgatni vagy odamondani a véleményünket? (beszélgetős fórum)
Ja! És a kérdés: hallgatni vagy odamondani?
- Életem első kb. 30 évében csak hallgattam (és magam mellé zuhanva sírtam, nyalogattam a sebeimet)
- Utána elkezdtem különbséget tenni, hogy ami bántott, az szándékos bántás volt-e, vagy véletlenül sikerült a másik részéről úgy. Ha ez utóbbi tűnt igaznak, akkor lenyeltem. Ha viszont szándékos bántás, kötekedés, stb-nek véltem, akkortól abban a percben visszarúgtam, és visszarúgok ma is.
Mert:
- amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten!
- ha nyuszinak érzed magad, nyusziként is fognak kezelni!
Én magam szeretem a békességet, a harmóniát, de a világ úgy van felépítve, senki sem fog megvédeni téged, ha mások bántanak, csak saját magadra számíthatsz. És még csak nem is kell ehhez durvának, trágárnak, modortalannal, alpárinak lenni.
A fiatalok odaköltöztek az anyóshoz, mert az ifi asszony eddig nem tanult meg főzni.
Ezt ki mondja? Az anyós, a fia, vagy a fiatalasszony????
Már vagy 30 éve ott laknak, de még mindig nem tud főzni.
Ezt ki mondja? Az anyós, a fia, vagy a fiatalasszony?
Azért ne feledjük már el, hogy rengeteg elkényeztetett anyuci egyszem pici fia szaladgál a világon, és az ifjú feleség a lelkét is kiteheti, ha a férjének csak az anyuci főztje a jó.
És ha még az anyuci is az a tipus, akinek semmi sem jó, amit a menyem csinál, nem csodálom, ha egy idő után a menyecske csak a körmét reszelgeti a konyhában.
Nem tudom, de azért a dolgokat erről az oldalról is érdemes átgondolni, mert bizony a valóságban rengeteg ilyen példa is van.
Tudom :)
Nagyon igazad van!
Talán felületesen fogalmaztam, úgy értettem, hogy a kritikákat olyan szemmel kéne vizsgálni, hogy talán nem minden negatív, talán nem minden romboló szándékkal indul, és így lehet építkezni, átgondolni, hogy vajon tényleg csak a világban van-e hiba, aki/ami őt csak állandóan bántja, vagy van olyan dolog, amin jobb lenne inkább változtatni.
Azon nevettem, hogy pont ő kérdezi, hogy az emberek miért foglalkoznak másokkal, aki már sokadjára témázik valaki másokról. :D
Vélemények... Erről sok minden eszembe jut. Először is nem minden vélemény építő kritika. A csomagolás sem mindegy. Általában amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Az sem mindegy, ki kritizál. Az emberek szeretnek mindent és mindenkit kritizálni, ettől fontosabbnak érzik magukat. De elfogadni nem tudják a kritikát. :D Az kritizáljon, aki nem bánja, ha kritizálják. Mert mindenkinek van hibája, senki sem tökéletes. Miért kell úton-útfélen, kéretlenül véleményt nyilvánítani? Kérdezem attól, aki ilyen. Én amondó vagyok, hogy mindenki seperjen a saját portáján. Ha kérik, vagy úgy tűnik, hogy szükséges, és jól tudjuk, mi van a háttérben, jártasabbak vagyunk a témában, akkor talán érdemes kritizálni. De inkább segíteni, mert dumálni majdnem mindenki tud. Nehéz az emberekkel.
Na pont ebben a pillanatban írtam máshol a "véleményről" a gondolatom.
A fórumcím már eleve nem jól indítja a témát.
Ha valaki "odamondásnak" érzi mások véleményét, és nem tudja magára vonatkoztatni az építő kritikát, az örök vesztes marad sajnos.
Szerintem most te is csak atfutottal, de javits ki ha tevedek.
1638473647-dik fokon ismert ne szoljon bele, nem?
Szerintem vannak helyzetek amikor ki kell mondani,és amikor jobb hallgatni.
Ebben az eset ezt neked kell eldöntened.
Így van ☺
Lávli kérdésére válaszoltam.
"Miért foglalkoznak az emberek mindig másokkal?"
🤔
:)
Nekem még csak vejem van, meg menyjelöltem, de én is jól megvagyok velük! :)
Hát hallod ... Mikor a huszadik szomszéd faggatózik, hogy sütök-e és mit ... :DDD
Mi köze hozzá?
Ez valami betegség?
:D
Az gyilkos volt, mikor így faggatóztak az életemben.
Direkt hazudtam valamit, hogy agyalhasson rajta pár napig :DDD
:DDDD
Egyetértek
1 anyós ;)
Szerintem itt az anyós is hibás. Egyszerűen meg lehet mondani, hogy a házimunka mindenkinek kötelező, aki ott lakik. A menyének, és a fiacskájának is. Vagy attól félt, hogy nincs rá szükség? :(
A helyében legalább 2 hétre elutaznék pihenni.
Aztán elmondanám nekik, hogy ezentúl mindenkinek el kell vállalni valami otthon végzendő munkát.
Most a saját lakásában ő a cseléd... :((
További ajánlott fórumok:
- Miért nem állunk ki jobban a jogaink, a véleményünk mellett?
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- Néhány autóvezető miért szereti teljes hangerőn hallgatni a zenét?
- Repülőn lehet telefonálni, mulatós zenét hallgatni?
- Szerinted is minősíthetetlen, hogy ócsárolnak embereket bizonyos fórumokon, mert más a véleményük?
- Létezik olyan, hogy interneten keresztül le lehet hallgatni valaki beszélgetését?