Besameles brokkoli recept
A Besameles brokkoli hozzávalói:1 kg brokkoli
1liter tej
10 dkg vaj
10 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
zsemlemorzsa
ételízesítő
só
bors
A Besameles brokkoli elkészítési módja:
Megfőzzük a brokkolit enyhén sós vízben, leszűrjük. Elkészítjük a besamelmártást: A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön besűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután belekeverjük a lereszelt sajtokat. A brokkolit kissé kiolajozott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a tetejét ételízesítővel, majd leöntjük a besamellel. Közepes hőmérsékleten lefedve vagy lefedetlenül 25-30 perc alatt elkészül. Ha megpirul a teteje, kész.
Ahány dl mártást szeretnénk, annyi dl tej, annyi dkg vaj és liszt kell hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Ditttke, 2014. dec. 30. 13:38
A besameles brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.