Berni pásztor gazdik, vagy fajtakedvelö emberkékkel beszélgetnék! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is berni pásztor fajta tartó vagyok, egy másfél éves kan kutyám van, 6 hetes kora óta :)
Főnöknek neveztük el :)
Én akartam elhozni ilyen hamar, mivel nem első kutyám, így tudtam, mit hogyan kell kezelni, és igazából már rettentően türelmetlenül vártam Őt, és haza akartam tudni :)
Ma a szomszéd vitte ki sétálni, mert a 9 éves lánya bele szeretett, és én nem tudtam velük menni, meg nem is akartam, hogy a kislány könnyebben merjen barátkozni vele, mert ha ott voltam meg volt szeppenve, meg Főni se úgy foglalkozott vele, mert ott voltam :)
Nagyon rossz volt az udvart üresen látni, nem töltötte be a lüke mosolya, és az a tekintet, amikor a szájába van a játék és szinte épp, hogy nem szólal meg, hogy: gyere játszani!
A másfél órás sétálás helyett viszont max. 25 perc lehetett, ugyanis nem csak nekem volt nehéz Főni nélkül, hanem ő is keresett, és húzta haza a kislányt. Utána még beszélgettünk a szomszédommal, ő meg nagy lihegés közepette el nem mozdult mellőlem.
Nagyon hozzám nőzz, foggal körömmel küzdenék érte, ha szükség lenne rá. És legközelebb nem engedem el mással, nem akarom, hogy keressen, ha ott lehetek vele.
Jó tanulság volt ez nekem a mai napra :)
Szép estét minden bernisnek :)
Sziasztok, nekem sajnos csak egy hétig volt bernim. Két éve szilveszterkor beköltözött a kertünkbe. Gyönyörű jól ápolt, kedves kutya volt
/van róla képem a naplómban/ . Természetesen kerestük a gazdáját, de egy állatotthon ahonnan a közelünkba adták örökbe, nem adta nekünk mert féltek, hogy a gazdi aki elől elszökött majd elviszi tőlem./?/ na mindegy, szóval csodálatos kutya volt, bánom már hogy kerestem a gazdiját.
Félős kutyiknak javaslom a Sedalin pastát, állatorvos tudja felírni, ártalmatlan, de alszanak tőle /pld. szilveszterkor/ mint a bunda.
nekem is berni pásztorom van..dundusnak hívják,mert születésétől kezdve megevett mindent a testvérei elől(5en voltak)..és látszott is rajta rendesen.
Hát mint házőrző. :)Ha idegent lát néz a nagy szemeivel rám,és elbújik a lábam mögé,onnan kukucskál.Ugatni 2X ugatott életében.
Nagyon okos,minden parancsszóra hallgat(igaz mielőtt teljesítené,csak néz egy ideig,hogy biztos nem úszhatja-e meg)
ketté van válsztva az udvarunk egy kerítéssel,de ha nyitva van a nagykapu teljesen,akkor sem jön át,leül pont oda,ahol a kapu lenne.
na,amikor fut felém az érdekes..ugyanis a megállással mindíg "elszámolja" magát,így az a vége hogy majdnem ledönt,mint egy tekebábút..
hát,ilyen az én pici kutyám.még akkor is rámjön a mosolygás,ha csak gondolok rá :)
Nekem egy berni pásztor-német juhász keverékem van :)!
Több benne a berni, külső jegy és sokkal "butább" is mint a régi német juhászunk volt, de imádjuk. Senkit nem tudna bántani, de termete és hangja, azért visszariasztja az idegeneket. Egy simogatás után, Ő már hanyatt fekszik, várja az igazi vakargatást. Ha utánam "nyúl", akkor a papucsom biztos elvesztem.
Sajnos nem ehet csontos dolgokat, a száraz kutyatáppal, pedig nem lehet jóllakatni, ezért kicsit sokba kerül :(.
Most 9 éves, de remélem még sokáig örömet szerez a család minden tagjának!
További ajánlott fórumok:
- Egy lopott pásztoróra – 20 év után – a férjemmel – anyám ágyában…
- Túrázáskor szörnyen félek a nyájat őrző pásztorkutyáktól. Mit tehetnék?
- Mi a véleményetek Pásztor Annáról?
- Dr. Pásztor Norbert szegedi nőgyógyásszal kapcsolatban szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni
- Tapasztalataitok a berni pásztorkutyákról
- Dr. Kőrösi Szilvia - Dr. Pásztor Norbert - Dr. Szabó Kornél szegedi nőgyógyászokról mi a véleményetek?