Bérelt helyen rendezvény (beszélgetés)
No látjátok, majd csak összejön ez, hogyan is kell csinálni.
A cukrásznak pedig mondd meg, hogy nagyon szívesen fogadod nászajándék címén, ha (ingyen és bérmentve) besegít a torták és sütik készítésébe, mivel ti szeretnétek minél olcsóbban lezongorázni ezt az egészet!
Ezzel "visszadobtad" a labdát neki, ha valóban a pénzre játszott, akkor most kénytelen lesz színt vallani, ha pedig nem voltak hátsó szándékai, akkor legalább a menyasszony-torta díszítését megcsinálja nektek! :))))
Én is azt mondtam, mondom, hogy zártkörű rendezvény, senkinek semmi köze ahhoz, hogy a kapun belül, az ajtón belül mi történik!
Közben eszembe jutott valami:
- egy jó nagy betűkkel írt táblát ki kell akasztani: "Zártkörű rendezvény"
- keményen oda kell figyelni, hogy sem a kapu, sem az ajtó ne maradjon sarkig nyitva!!! Vagyis legyenek kilincsre becsukva!!
(Apeh-ellenőrök járták az utcákat, egy helyen az utcai beállón ment a betonkeverő, a kapu nyitva, belülről betonozták a járdát, ... bünti: vállalkozói igazolvány = engedély nélküli bevétel-szerző tevékenység, fekete foglalkoztatás, stb. stb. mert azzal indokolták, hogy ahol a kapu nincs becsukva, és gyanítható, hogy valami (az ő szemszögükből nézve) törvénytelen tevékenység folyik, oda nyugodtan bemehetnek. Ha a kapu be lett volna csukva, akkor az azon belüli terület magánterület, de így, semmi akadálya nem volt, hogy oda-mehessenek!
Tudod, az erősebb kutya elvét!!!!
Azt nem tudom!Azt írtad,hogy saját hússal zöldséggel,ez erre vonatkozott!
Az általad vásárolt hússal nem tudom,de én nem hagyatkoznék egy cukrász véleményére,mennék továbbpl.hatósági állatorvos,vagy hogy a pöcsbe hívják...
már meg van a szerződés egyébként, és ott úgy van írva hogy használhatjuk a konyhát, mindent, csak ki kell takarítani ha végeztünk...
De én is erre gondoltam hogy azért ijeszt be, hogy őt válasszuk... És ráadásul családbarát...
Szerintem ez hülyeség, hiszen a termékek eredetének igazolási kötelezettsége a vállalkozókra vonatkozó adó-jogszabályokban van előírva, de ti nem vagytok vállalkozók.
A bérbevételi szerződést írjátok le, és abban legyen benne az is, hogy a bérlemény összes helyiségét, és az ott található berendezési tárgyakat is szabadon használhatjátok. Különösen legyen kihangsúlyozva benne, hogy a konyha és annak teljes felszerelése, berendezése is beleértendő ebben!
Másrészt ez egy zártkörű rendezvény lesz, az utcáról akárki csak úgy símán nem mehet be, tehát nem kereskedelmi-üzleti célú sütés-főzés, hanem családi jellegű vacsora készül!
(Van egy sanda gyanúm, hogy az illető rátok akarja hozni a frászt, csak azért, hogy a végén azt mondjátok neki, hogy akkor az a tiszta, ha ő süti-főzi a dolgokat, és nem ti magatok házilag készítitek el!) :))))
működik a hely,hétvégente idősek bulija stb, ottani főzéssel..
Minket az esküvői mizéria érdekel, hogy húst venni, zöldséget, és azt ott megfőzni...
Mert az a kedves cukrász azt mondta hogy ha pl az apeh kijön ellenőrizni Esküvő napján, akkor legyen számla mindenről.... Érted?
De már annyira én sem értem....
Hülyeség, de a mai jogszabályok szerint "valami igazság van benne"!
Ha az a konyha már évek óta nem üzemel, akkor régóta nem volt u.n. vízminőség-vizsgálat (KÖJÁL kólika-fertőzés stb.) és egyéb hasonló dolgok, vagy pl. a tűzhelyek biztonságos használata, azok felülvizsgálata és még ki tudja, mi más.
Ha bármi gubanc miatt pl. tömeges ételmérgezés, stb. stb. .... ne is beszéljünk róla!
Inkább úgy gondolkodnék, hogy otthon (=valakinek a lakásán) megfőzni-megsütni a kajákat (=ahhoz a KÖJÁLnak semmi köze!!) és a saját edényben odahordva ott már csak a melegítés lenne. (Persze a gáztűzhelyet előtte egy szakemberrel átnézetném)
Szóval valahogy így el lehetne kerülni, hogy bármelyik hatóság is beleköthessen. Legalább is énszerintem.
De gondolom mások is írnak még ide!
Sziasztok!
Esküvőre készülünk, és egyik cukrász azt mondta, hogy ha kibérelünk egy rendezvény termet, amihez konyha is tartozik, be kell szerezni a szükséges engedélyeket a főzéshez, sütéshez..
Az esküvőnket nem étteremben szeretnénk tartani, hanem magunknak csinálnánk szakácsnő, konyhai kisegítők megbízásával, saját hússal és saját zöldséggel...
Mi erről a véleményetek? Manapság már tényleg megszűnt ez a "csináld magad esküvő"? Vagy létezik még rá lehetőség?
Kérlek segítsetek! Hétfőn megyek megkérdem azt a helyet, ahol szeretnénk tartani, de innen is várok tapasztalatokat!!!
Egyébként egy kicsi művház, előadó teremmel, balett teremmel, aulával, és egy konyhával...
Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nem vagyok büszke arra, amit tettem a céges rendezvényen.
- Mit tennétek, ha csak a férjeteket családi hívnák rendezvényre?
- Mit szólnál, ha a férjed/párod így táncolna egy nővel az évzáró céges rendezvényen?
- Megismerkedsz egy helyes sráccal egy rendezvényen. Egész este beszélgettek, utána hazavisz autóval. Hogyan tovább, ha számot nem cseréltek?
- Mi a menete egy étterem rendezvényei miatti hangzavar megszüntetésének?