Bemész egy könyvesboltba. Mi alapján választasz könyvet? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Nekem rengeteg könyvem van, Rengeteget már ki is olvastam, Apukám azt mondja lassan 50-nél tartok. De az egész család nagyon szeret olvasni úgyhogy van ahonnan örökölhettem.:) Vannak kedvenc íróim, Kedvenc könyveim amiket ők írtak, tagja vagyok a Lovasklub-nak, Szóval összefoglalva: SZERETEK OLVASNI!!!!!!!!!!:) Szeretem az antikváriumokat is!:)
Ritkán megyek könyvesboltba, antikváriumban sokat rendelek, harmadáron megkapom és százszoros a kínálat.
És nem fizetek ÁFA-t az államnak és ha rossz a könyv, akkor jó érzés, hogy nem keresett rajtam az író, kiadó.
Jó néhány éve nem vettem magamnak könyvet - anyagi okokból.
Itthon van egy 2500 kötetes könyvtáram, azt olvasgatom.
Kinek?
Milyen alkalomból?
Mennyibe kerül?
Én is imádok olvasni, de sajnos a mai könyvesboltok tele vannak mindenféle új szeméttel... Undorodom a celebkönyvektől...
És imádom az antikváriumokat, ahol nem az számít milyen színes, csilli-villi a borító, hanem hogy mi van a könyvben!
Még ezt se tudtam kiolvasni, de megígértem magamnak, hogy az lesz a következő. Azt mondják, jobb, mint az első. És persze a könyvtárban se volt meg. Ellopták.
A hajrára meg... Az ilyen vénségek után már nem nagyon dobálják a lehetőségeket, meg kell ragadnom mindent.
hmm, a folytatást az idők végezetéit vettem háromezer valamennyiért a katedrális már régi.
nem tudom én átlagban ennyiért láttam könyveket, lehet erre vagyok beállva amik többe kerülnek nem érdekelnek.
:)
Na, ebben tévedsz. Legutóbb a Katedrálist vettem meg. Mit mondjak, majd a hátsómra ültem, mikor megláttam az árát: majd 5 ezer volt. Szerencsére a vateráról meg tudtam venni 40%-kal olcsóbban, de még így is több volt, mint 3 ezer.
Persze, az én hibám. LLL volt már 2 ezer alatt is. (Azt is megvettem:-)))
...és ébredés után gyakorlatba átültetni, én próbálok a kettő között mozogni.
:)
a könyvek többnyire 2-3000 forint között mozognak, ebben túl nagy különbség nincsen.
Bár én nagyon rákaptam az antikváriumra is.
Ami szempont lehet még nálam ha kemény fedeles egy könyv, azokat jóval szívesebben olvasom a borító annyira nem lényeges.
További ajánlott fórumok:
- Párválasztás iskolázottság alapján......
- Szerelőt mi alapján választasz?
- Magánember adhat ki könyvet - 200 db-ot- eladásra, nem könyvesbolt, hanem "belterjes" értékesítéssel vállalkozói nélkül?
- Párválasztás horoszkóp alapján....ki kivel illik össze ....
- Tudtok Budapesten olyan könyvesboltot, ahol el lehet adni könyvet és azonnal ki is fizetik?
- Mi alapján választasz dokit?