Befolyásolják a nők énképét a reklámokban, plakátokon látható nők? (beszélgetés)
Szia!
Szerintem első sorban nem a szépség, a tökéletes test van hatással az emberekre, hanem az elégedettség. A reklámokban, plakátokon szereplőket nyilván úgy filmezik, fotózzák, hogy sugározzon róluk, hogy ők elégedettek magukkal és boldogok (természetesen azt az illúziót keltve, hogy az adott terméktől boldog). Csak mivel általában hasonló adottságú modelleket alkalmaznak, így a célközönség a külső megjelenést is társítja ahhoz, hogy legyen ő is elégedett magával.
De szerintem ez csak azoknál működik, akik elégedetlenek, márpedig ahhoz, hogy az ember elégedett legyen magával nem kell, hogy modell kinézete legyen, szuper intelligens vagy szuper szexi legyen, egyszerűen csak ki kell hozni magunkból a maximumot minden fronton. Ha tudom, hogy adott napon (és minden nap) a képességeimnek, lehetőségeimnek megfelelően a maximumot hoztam, akkor elégedett vagyok magammal és nem leszek komplexusos akármilyen "csodanőt" is látok. Ha tudom azt, hogy adott napon többet is tehettem volna, akkor kifogásnak jók ezek a reklámok, plakátok.
Egyetértek, nem a reklámok a hibásak, de ugye künnyebb másra mutogatni.
Amúgy nagyon sok reklám van, ahol teljesen átlagos emberek szerepelnek, miniműális retussal, csak azokra nem szoktak köpködni, pedig szembe állíthatnánk azt is, hogy mennyivel jobb képet sugároz egy fitt asszony, aki almát eszik, mint egy tokás asszonyság, aki a tisztítószereit szeretgeti.
Hatással van rá, de ha egészséges önbizalma van, akkor ez nem szélsőséges behatás.
Nem lehet azt mondani, hogy van AZ IDEÁL, mert van a "modell alkat", a bögyös maca meg a fitness modell is.
Kicsi vagyok, nem tudom van-e hátránya, de előnye rengeteg!
Lapos vagyok, nem érzem, hogy plasztikai sebészre lenne szükségem, nekem így a tökéletes!
Amivel nem vagyok kibékülve az az, hogy szeretném a súlyomat tartósan 55-60kg.közé tornázni, de képtelen vagyok rá! Nem tudom még az 55-öt sem elérni, rendre alatta maradok!
Sokat kínlódtam már a súlyom miatt, akár lelki, akár egészségügyi okok miatt.
Csak egy példa: első szülésem előtt 47 kiló voltam tíz évig. Iszonyú, milyen fájdalmakkal járt a menses. A nőgyógyász is csak annyit tudott mondani, legalább 10 kilót hízzak.
Egyébként meg mentálisan egész rendben vagyok, úgy kellek magamnak, ahogy vagyok. Nincs magammal problémám, csak a reklámok néhány módjával!
Engem speciel az irritál abban a reklámban, a rádió távirányítású autót berakja a mosogatógépbe.
Látod, ugyanaz a reklám, és tök mást suggal. Ember nincs a Földön, aki mindenkihez egyszerre szólni tud, akár reklámszakember, akár ruhatervező.
Melyik nem manöken alkatú csoportnak? A vékony derekú, de túlzottan nagy fenekű? Az iszonyatos nagy mellű, lapos fenekű? Rövid, tömzsi lábú, esetleg ezek keveréke?
Azért nem, mert egyszerűen lehetetlen.
A divatbemutatók pedig egyáltalán nem a hétköznapi életben hordható ruhákról szólnak. Feltételezem, nem azért nem vesznek az emberek Lagerfeld vagy Moschino kollekciókat, mert manökenalkatú modelleken mutatták be :))
Egy csomó újság tele van azzal, hogy különféle alakú nőknek mi előnyös és mi nem.
Amelyik tinit KIZÁRÓLAG a modellek látványa neveli meg a külvilág, annak az a LEGKISEBB baja a világon, hogy nem néz ki modellnek.
Akit pedig nem csak az értéktelen külső hatások nevelnek, az belátja, hogy egy modellnek az a munkája, hogy modellnek nézzen ki, a ruha bemutatása miatt.
De ez nem erről szól.
Egy ruhamodellnek az a dolga, hogy tökéletesen érvényre juttassa a ruhát. És aki ruhát akar venni, az a ruhára kíváncsi. Nem a nő egyéni testi adottságaira, aki a ruhában van. A ruha a lényeg.
A reklámok egy ÉLETÉRZÉST sugallnak és vágyat keltenek fel. Ez a dolguk. Ha befújod magad ezzel a dezodorral vagy megveszed ezt a bugyit, akkor sikeres leszel és csodás.
Ez csak az eladásról szól. Egy felnőtt embernek ezt látnia illik.
A nők jórésze pedig befolyásolható.
"Hiúság, asszony a neved!"
De a nem manökenalkatú nőknek nem mutatják meg sehol, hogy rajtuk hogy is állna az aktuális divat!!
Pedig ők vannak többségben!!
További ajánlott fórumok:
- A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket?
- A csúnya fogak mennyire befolyásolják az ismerkedést?
- Miben befolyásolja a reggeli tesztet az, hogy előző este mennyi folyadékot iszol?
- Szerintetek a magzatvédő vitaminok befolyásolják a baba méreteit?
- Szerintetek befolyásolják a sminkecsetek a sminkelést?
- Mennyire befolyásolja egy gyerek fejlődését, ha egy szobában éli mindennapjait?