Bécsi palacsinta 2 recept
20 perc
A Bécsi palacsinta 2 hozzávalói:
10 dkg finomliszt
2 tojás
1 csipet só
2,5 dl tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rum
TÖLTELÉKHEZ:
5 dkg aranymazsola
2 evőkanál rum
3 evőkanál puha vaj
2 tojás
10 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
1 tojás
3 dkg porcukor 1cs. csomag bourbon vaníliás cukor;1 dl tej
A Bécsi palacsinta 2 elkészítési módja:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot, és 8-10 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát is a rummal együtt. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőformába. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2017. ápr. 1. 23:59
A bécsi palacsinta 2 elkészítési módja és hozzávalói.