Becsapos autóvásárlás -Mit lehetne tenni? (beszélgetés)
Magánszemélynek 3 napig visszavásárlási kötelezettsége van! Tehát ha ez a napokban történt, akkor nem tud mit tenni.
Ha nem! Nem írhatja alá más az adás-vételi szerződést csak a tulajdonos. Ebben az esetben nincs még meghatalmazás sem!!!!!
Mindenképp rendőrséghez fordulj és ne ijedjetek meg a keménykedésektől!
Igen keménykedik,nem akarja a pénzt visszaadni.
Kp a motorrol származási papirt kér de az sincsen.
2 napig nem reagált a keresésre ezért ma irtak neki üzenetet,hogy kénytelenek rendőrséghez fordulni,erre jött a telefon,hogy hadd ne részletezzem mit tesz velük.Mert onnantól kezdve,hogy a papirt aláirta neki többé nincs vele közös ügye.És részben igen igaz.Ezért vetettem fel ide a témát háthaaa...
Az ilyen eset nem ritkaság Magyarországon, ha ez megnyugtat.
Ott bassza át egyik magyar a másika ahol tudja.
Az autót is akkor adják el, ha már hibát észlelnek rajta, de az állapotát makulátlannak vélik a vevő előtt.
Az alkatrészek igen sokszor nem fajtaazonosak, a cserélt motort helyénvalónak tartja aki eladja, ha bevezetette a forgalmiba a változást.
A rendőrség ilyen esetekben a legkevésbé érzi kötelezettnek magát, hogy eljárjon, mondván nem történt semmi szabálytalanság.
Nem volt hülye a testvéred, csak jóhiszemű, ez az amit Magyarországon nem szabad, mindenkiről a sunnyogó semmirekellőt kell feltételezni bárhova teszi be a lábát az ember.
Mármint nem akarja visszaadni a pénzt? Keménykedik? Rendőrség? Esetleg meg is lehet neki említeni, hogy feljelentitek.
Tényleg hülye:) Bocs. Odaadja pénzt úgy, hogy nem is a tulaj írta alá? ez a szerződés semmis. Még a végén sem autó sem pénz nem lesz.
Sziasztok!
Gondoltam felvetem ezt a témát ,hátha tudtok nekem segíteni.
Testvérem vásárolt egy autót ,de elkövetett egy hatalmas hibát,nem nézte meg a motorszámot rendesen,mert rosszul látszódott.Ennek ellenére megvette az autót.A papirokat nem is a tulaj írta alá hanem a párja.Másnap elvitte egy szervízbe ahol kiderült nem az autóval tipus azonos motor van benne!Szóval nagy a zűr.Az eladó nem akar egyezkedni,sőt keménykedik.Szerintetek lehet még tenni valamit!Az ár 250.000,-!Ha van ötlet vagy tapasztalat írjátok meg.Leírhatjátok azt is hogy hülye volt,de ezt én is tudom...:-)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne kicsit önállóbbá tenni egy egyke fiút?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?
- Alkoholista a családban, mit lehetne tenni, hogy befejezze az italozást?
- Miért elfogadott tény, hogy az óvodában a gyerekek folyton betegek?Nem lehetne ellene tenni?
- Macskámtól nem tudok aludni, hajnalban nyávog és nagyon idegesít. Mit lehetne tenni?
- Hogyan lehetne szebbé tenni a szobát? Mit kellene változtatni rajta?