Bebüdösödött csizma, bakancs? (beszélgetés)
Mégsem rohad bele a cipőbe a laba mindenkinek.
Irodába biztos vinnék váltócipőt.
Dm, Rossmann egyéb kemikáliákat árusító boltok.
Menj be és kérj tanácsot!
Létezik a problémádra megoldás - spré formájában! Rendszeresen a cipőbe kell fújni és hagyni, hogy megszáradjon!
Ha van cipész a környékeden, tőle is érdeklődhetsz!
Valószínűleg régi, öreg, jól bevált ötleteket tud adni!
Mint pl. talán a szódabikaróna!
Drukkolok, hogy megoldást találj!
Egy perc, mire átváltod.
Ha csak emiatt (váltás hiánya) büdösödik a csizmád, bakancsod, megérné váltani. Nem?
Nekem már az is rossz érzés, ha kocsiban ülve melege van a lábamnak csizmában. Azt meg tényleg nem bírnám, ha fűtött helyiségben napi több órát kellene csizmában vagy bakancsban töltenem.
A helyedben én váltanék, de te tudod.
Irodában dolgozol? Vagy milyen helyen?
Váltócipő/papucs kellene. Meg is őrülnék egész nap bakancsban ücsörögni fűtött helyen.
Channa meg a többiek már szinte mindent leírt(ak). Amit tehetsz összefoglalva:
- inkább bőr lábbeli mint szintetikus
- a talp hintőporozása vagy sprayzése erre szolgáló kozmetikumokkal
- asszem a Deichmannt még nem írták, ott is lehet venni fertőtlenítő sprayt (szerintem egyébként ezzel kezd, este befújod, és reggelig hadd száradjon)
- gyakoribb lábbeli váltás (ha van rá mód, váltócyipő használta nap közben)
Igen, valóban minden láb izzad, ezért kell jó zoknikat venni (pamut). A cipőket rendszeresen szellőztetni kell, olyan helyen tárolni, ahol ki tud száradni, mire újra felveszed. Illetve, létezik lábspray ( [link] cipőspray ( [link] vagy hintőpor (mycosid: [link] ).
Bár a férjem és fiam lába nem büdös, de ők ennek ellenére hintőport szórnak a cipőikbe.
Nekem nem kell semmi.
Ja, ha beázik a cipőd, akkor az mindenképp büdös lesz, így valami impregnáló spray is kell, amit pl. cipőboltban tudsz venni.
Valamint a téli cipőknél fontos, hogy ne műanyag legyen, hanem bőr. Pl. a bőr bakancs. Ezek, bundás bélés nélkül is melegek.
Mindenképp meleg samponos v Dettol-szappanos v fertőtlenítős kézmosóval kell mechanikailag tisztítani,majd szárítani ha lehet nem túl forró levegővel,mert összemegy,radiátorra rakni jó.
Létezik ózonos,UV/germicid lámpás cipőfertőtlenítő,alin is árulják,nem javaslom,ha egyszer lenne módod megfogdosni kézzel egy ilyen fénycsövet,mert többnyire az,akkor tapasztalnád,hogy záptojás szagú lesz a kezed,mert minden szervest bont először,majd a szervetlent is,elöregszik az anyag hamar,és nem megoldás.
Lábizzadás gátlót lehet használni,esetleg golyós stift higítva.
Tehetsz bele páraszívó silica gélt,meg újrafelhasználható nedvességszívó, párátlanító táskát,a lényeg hogy a nedvességgel lerakódott szerves anyag marad,mikor megint nedvességet kap,ugyan olyan büdös lesz.
További ajánlott fórumok:
- Bakancslista... Neked van Bakancslistád?
- Alternatív bakancslista
- Irodában sosem veszem le a cipőmet, csizmámat, bakancsomat...
- Nálad is előfordul, hogy mosás+száradás után még jó illatúak a ruhák, vasalás során pedig bebüdösödik? Mit lehet ellene tenni?
- Dr Martens bakancsot gyártanak-e Kínában?
- Márkás gyerekszandálban bebüdösödik a láb. Mivel kerülhető el?