Bébipulykát sütött már valaki? (tudásbázis)
3. 2f8d4f38f0 (válaszként erre: 1. - Magdi22)
2011. dec. 15. 20:55
En mindig fagyasztva veszem,kienged,es ugy csinalom,ahogy irtam,es a hutobe teszem,es mindennap parszor locsolgatom.Nem fog megromlani,ne felj.
2. migerben
2011. dec. 15. 19:31
Nyugodtan kiveheted egy nappal előtte reggel, késő délutánra kiolvad, lehet befűszerezni, egy éjszakát áll, az nálam elég volt. Igaz én hagyományos paraszt pulykát (feketét) kaptam a múlt héten. Egyik nap kopasztás, fűszerezés, másnap sütés.
A pác: fokhagymás és grill páccal vegyesen bedörzsöltem kívül-belül. Ahol nagyon vastag volt, ott szalonna darabkákkal és fokhagyma gerezdekkel megtűzdeltem. Így állt egy éjszakát.
Reggel tepsibe raktam, meglocsoltam olajjal, alufóliával lefedtem. Fólia alatt kb. két órát pároltam, utána fólia nélkül még egy bő órát pirítottam. Isteni lett!
1. magdi22 (válaszként erre: 17. - Florida49)
2011. dec. 15. 19:09
Nem vehetem ki pár nappal előtte,mert én úgy gondolom,hogy ami fagyasztott volt azt gyorsan meg kell csinálni,mert megromlik .De köszi szépen a tanácsot.
További ajánlott fórumok:
- Sütött már valaki madártej tortát?
- Valaki valami új sütit sütött mostanában?
- Update fagyasztott kakaós csigát sütött már meg otthon valaki?
- Tud-e valaki segíteni, aki sütött már Dalmata kiskutya alakú tortát?
- Nincs meg véletlenül valakinek a "Nagyanyáink sütötték" c.szakácskönyv?
- Melvit liszt nélküli kenyérkeverékkel sütött már valaki?