Valaki valami új sütit sütött mostanában? (beszélgetés)
Múlt héten sütöttem egy olyan sütit, aminek a krémjébe azt raktam, ami itthon volt. És finom lett!
Neve nincs:-) A tésztája piskóta. A krémben voltak: vanília puding főzős porból, kis tejföl, zselatin fix, gyümölcsjoghurt, túró, cukor, van. cukor, ezek összekeverve, végén hozzáadtam 3 dl felvert tejszínt. Két lap közé tettem ezt a krémet, és óriási sikere volt! Mehet bele akár gyümölcs is!
Én ma sutottem rombusszeletet, a receptje:
75 dkg érett meggy
25 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
25 dkg margarin
6 tojás
só
25 dkg finomliszt
1/2 dl rum
2-3 ek. fahéjas porcukor
sutopapír
A sutot 180 fokra elomelegítjuk. A meggyet megmossuk, szárazra totolgetjuk, kimagozzuk.
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjuk a margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjuk. A liszttel váltakozva, kanalanként a tojáskrémhez keverjuk, végul hozzáadjuk a rumot is.
Kozepes méretu tepsit kibélelunk sutopapírral, belesimítjuk a tésztát, a tetejét dúsan megrakjuk a meggyel. 30-35 percig sutjuk(szerintem az nagyon kevés, én 1 óra hosszig sutottem). A tepsiben hagyjuk langyosra hulni, deszkára csúsztatjuk, rombusz formájú szeletekre vágjuk. A tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.
Sokféle idénygyumolccsel, jól lecsepegtetett befottekkel is készíthetjuk.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit sütöttél ma?
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Készül valaki mostanában KRESZ vizsgára/vezetni?
- Volt valaki mostanában Egyiptomban? Mik a tapasztalataitok?
- Életmódváltás update-tel. Van még valaki, aki mostanában kezdi?
- Milyen sütit sütöttél ovis /esetleg iskolás/ gyerekednek a farsangi báljára?